Ivica Olić iskreno: ‘To zajedništvo u našoj momčadi – to je nešto što nisam nikad doživio’

Zagreb, 04.03.2019 - Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Daliæ objavit æe popis igraèa na koje raèuna za kvalifikacijske utakmice za EP protiv Azerbajðana (Zagreb, 21. ožujka) i Maðarske (Budimpešta, 24. ožujka). Na fotografiji Ivica Oliæ. foto HINA / Denis CERIÆ /dc

Ivica Olić dao je intervju za njemački Goal.com gdje je govorio o čitavom nizu tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Završio sam karijeru u ljeto 2017. godine, a neposredno prije utakmice s Grčkom dobio sam poziv od Zlatka koji je upravo preuzeo reprezentaciju. Pitao me želim li biti njegov pomoćni trener, a ja nisam razmišljao niti sekunde i odmah sam pristao”, ispričao je.

“To zajedništvo u našoj momčadi – to je nešto što nisam nikad doživio. Kad je toliko ljudi na okupu dva mjeseca problemi su neizbježni, ali kod nas nije bilo toga. To je neizvedivo i sa ženom”, izjavio je Olić.

Hrvatska je u svim nokaut utakmicama do finala igrala produžetke, kako je to ekipa fizički uspjela izvući?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To vam ni sam ne znam. Nakon Danske sam ušao u svlačionicu i vidio potpuno iscrpljene igrače, tad sam pomislio da nećemo imati šanse u četvrtfinalu, ali onda smo na penale izbacili Rusiju, a potom i nakon produžetaka Englesku.”

A onda – Francuska?

“U finalu zapravo nismo mogli izgubiti jer smo već do tada postigli više nego što je itko očekivao. Prvo poluvrijeme bilo je naših najboljih 45. minuta na turniru. Imao sam osjećaj da nas se Francuzi plaše, a onda je došlo do nepostojećeg penala i poveli su 2:1. To nas je uništilo. Sudac je deset puta pregledavao snimku. Nije bio siguran, ali danas sigurno shvaća da je pogriješio. Sudac je odlučio finale s tom odlukom. Nisam mogao spavati noć poslije te utakmice. Sutradan smo se vratili u Zagreb i doživjeli nešto što nisam mogao ni sanjati. Od zračne luke do centra su ulice bile krcate. Od djede do 90-godišnjaka. Usrećili smo čitavu naciju. Nikada neću zaboraviti te slike. To su definitivno najbolji trenuci u mom životu. Dobili smo simpatije milijuna ljudi, ne samo u Hrvatskoj već i diljem svijeta.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ustvari, to je čudo, ali u Hrvatskoj je sve moguće. Imamo olimpijske pobjednike u skijanju iako snijega imamo možda mjesec dana u godini. Možda su samo naši geni posebni. Borbeni smo po prirodi. To je i zato što nemamo najbolje uvjete u Hrvatskoj. Do 16. godine igrao sam na ulici i nitko me nije naučio ništa. Morao sam se sam snalaziti. Međutim, danas su uvjeti u Hrvatskoj bolji, ali su neusporedivi s onima u Njemačkoj. Tu su umjetni travnjaci na svakom koraku”, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.