Ivković: Čestitam Daliću što nije tražio isprike

Foto: snimka zaslona

Što su Vatreni naučili iz poraza od Turske i jesu li njime kompromitirali plasman na Euro? O tome je s Tomislavom Ivkovićem u Sportskim minutama razgovarao Stjepan Balog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nogomet je nepredvidljiv, to nam se desilo jučer. Da smo htjeli ne bi odigrali tako neorganizirano i naivno i da su svi igrači u lošem momentu, to je nevjerojatno. Sve loše stvari koje su se mogle desiti desile su nam se jučer. Turci su bili bolji, agresivniji, pametniji i hrabriji i zasluženo su pobijedili.

Je li bilo logičnije, s obzirom na brojne ozljede, stati iza lopte i više čekati, jer bod bi nam bio solidan?

– Čestitam Daliću što je priznao što je sve bilo loše, nije tražio isprike. Da igramo danas na “nulu” uzeli bi tri boda. Kad smo vidjeli gdje ide utakmica, jer u drugoj minuti smo već imali probleme, u prvih 15-ak minuta Livaković nas je spašavao, možda smo tad trebali stati svi iza lopte, zgusnuti se, plitka formacija, sačekati ih i suziti im prostor. S brzim igračima su nam napravili pritisak jer su zadnja linija i naš napad bili razvučeni kao harmonika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igrači i izbornik bili su realni u procjeni utakmice?

– To je put prema uspjehu. Modrić, Brozović i Kovačić imali su toliko krivih dodavanja koliko nemaju u 15-20 utakmica, jednostavno nije išlo. Ja kao bivši igrač znam da se danas svi osjećaju psihički i fizički puno bolje nego jučer. To je nemoguće za objasniti. Onaj tko je bio u takvoj situaciji, to zna, jednostavno ne ide, nemoguće je izaći iz toga. Misliš da bi nešto trebalo uraditi, ali znaš da si i sam u takvoj situaciji pa i ti trpiš i šutiš. Ni sami igrači, nisam vidio da su se Modrić, Brozović ili Kovačić naljutili, nisu reagirali, pa Šutalo, Gvardiol i Stanišić isto nisu bili na dobrom nivou, smatra Ivković i nastavlja s kritikom sjajnog mladog braniča:

– Gvardiol je vrhunski igrač, ali to je slijepa ulica, ne može on uzeti loptu pa ide, ide, ide i onda se zabije u zid i odigra zadnji pas koji je problematičan i teško ga je primiti, onda on ispada i otvara protivniku prostor. On mora igrati jednostavnije i svrsishodnije za ekipu, svi mi znamo da je on sjajan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.