Ivković o Jadranskom derbiju: Možda najbolja utakmica Tramezzanija

Foto: snimka zaslona

Tomislav Ivković i Marijo Strahonja su u emisiji Stadion analizirali 32. kolo hrvatskog nogometnog prvenstva, s posebnim naglaskom na derbi Rijeke i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Interesantno je bilo 32. kolo, bilo je lijepih individualnih akcija, možda ne toliko interesantno nogometno kolo koliko je bilo lijepih akcija, rekao je u uvodu emisije Tomislav Ivković.

Marijo Strahonja pohvalio je načelno suđenje:

– Izmjena struktura sudačke organizacije očito je donijelo ploda i suđenje ide u dobrom smjeru, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše se pričalo o derbiju Hajduka i Rijeke, kojem su naši gosti posvetili posebnu pažnju.

– Utakmica s dosta šansi i akcija, Hajduk bolji nego inače, možda najbolja utakmica novog trenera Tramezzanija. Promijenio je sistem igre u 4-2-3-1, uveo dva mlada igrača, Biuka i Ljubičića, pokazalo se da Hajduk uvijek ima mlade nade samo im treba dati šansu, a ne strancima koji dolaze, a sigurno nisu toliko kvalitetni koliko su kvalitetni domaći igrači. Kad zbrojimo i oduzmemo, Rijeka je imala jako puno šansi, smatra Ivković.

Posebno je pohvalio mlade Biuka i Ljubičića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Biuk je pokazao da ima nešto i da u njega treba uložiti, dati mu dovoljno šansi i prilika koje on i zaslužuje. Ljubičić pak ima smisla za suradnju, zna jako dobro osjetiti prostor. Ne treba raditi usporedbe, to su dva mlada igrača koji sigurno imaju kvalitetu. Uvijek ima mladih igrača, ali često daju prednost strancima, ali koji ni izbliza nisu pokazali ovo što su pokazala ova dva mlada igrača.

O spornoj “krivoj” trenirci Hajdukovog trenera Tramezzanija kaže:

– Malo je čudno, svaki trener može doći u privatnoj odjeći, ali ako dođeš s logom firme koja nema znak kluba ili sponzora, to je čudno. Ima ugovor do kraja sezone, sumnjam da je došao dizati frku i dignuti otpremninu, kako su neki špekulirali, smatra Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i derbi Hajduka i Dinama:

– Kakav god Hajduk bio, nikad derbi s DInamom nije bio jednostavan. Uvijek su to interesantne utakmice, Dinamo je motivacija za sve. DInamo dolazi rasterećen na Poljud, nema navijača, nema pritiska, očekujem ovako dobar Hajduk kakav je bio protiv Rijeke. Hajduk će možda zaigrati zatvorenije, na polukontru, ali nemaju što izgubiti.

Marijo Strahonja analizirao je sporne situacije iz derbija:

– Sve pohvale sucu Matocu, prvo je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 87. minuti bio je jedan kontakt lopte i ruke:

– Ruka je bila uz tijelo, odlična procjena glavnog suca, procijenio je Strahonja.

Da li je u 89. minuti trebao biti dosuđen kazneni udarac za Hajduk?

– Vrlo dobro pozicioniran sudac, igrač Rijeke na vrijeme se postavio u prostor, igrač Hajduka pokušao je iznuditi kazneni udarac, ali nije uspio, kaže Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.