Ivo Karlović izborio 3. kolo Wimbledona nakon trosatnog maratona!

epa04828386 Ivo Karlovic of Croatia in action against Alexandr Dolgopolov of Ukraine during their second round match for the Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, in London, Britain, 02 July 2015. EPA/SEAN DEMPSEY

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u treće kolo Grand Slam turnira u Wimbledonu nakon što je u četvrtak pobijedio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova s 3:2 u setovima, odnosno 5:7, 6:3, 6:4, 6:7 (4), 13:11 nakon 3 sata i 23 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Karlović, iako ima 36 godina, ponovno je pokazao fizičku i mentalnu čvrstinu i u pet setova je izbacio Dolgopolova. I dok je u prvom kolu protiv Šveđanina Eliasa Ymera “Div sa Šalate” zabio 42 asa, protiv Dolgopolova je pogodio 53 as servisa.

U sljedećem kolu Ivo Karlović ide na 13. nositelja Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu, kojeg je već jednom pobijedio 2009. u Wimbledonu.

Polovičan uspjeh u parovima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Novozelanđanin Michael Venus plasirali su se u 2. kolo Wimbledona nakon što su u četvrtak pobijedili kolumbijsko-portugalski par Santiago Giraldo i Joaoa Sousu sa 4:6, 6:3, 6:4, 6:2 poslije dva sata igre.

I pobjednici Roland Garrosa u konkurenciji parova Ivan Dodig i Marcelo Melo plasirali su se u 2. kolo Wimbledona nakon što su im Argentinci Leonardo Mayer i Diego Schwarzman predali susret 1. kola pri vodstvu hrvatsko-brazilske kombinacije 6:4, 4:0.

U 2. kolu suparnici Dodiga i Mela, koji su postavljeni za druge nositelje turnira, bit će Poljak Mariusz Fyrstenberg i Meksikanac Santiago Gonzalez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su vodili 2:0 u setovima hrvatski tenisač Marin Draganja i Finac Henri Kontinen poraženi su u prvom kolu Wimbledona od australskog para Lleytona Hewitta i Thanasija Kokkinakisa sa 7:6 (6), 6:3, 6:7 (1), 2:6, 6:8 nakon 3 sata i 53 minute igre.

U 2. kolu ženskih parova Darija Jurak i Ana Konjuh izgubile su od američkog para Raquel Kops-Jones i Abigail Spears sa 3:6, 4:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.