Iza kulisa moskovskog ždrijeba: Jesu li Hrvati ‘bahati’ kada žele Rusiju u skupini Svjetskog prvenstva?

Foto: fah

Nikad veći broj novinara, kako smo već pisali, akreditiran je za ceremoniju ždrijeba koja će započeti od 16 sati u moskovskoj Kongresnoj palači Kremlin.  Njih gotovo 1500.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako je akreditacijski centar blizu Kremlja sve ide savršeno, javlja većina svjetskih medija, od kojih su neki i iznenađeni načinom na koji su ”to Rusi uspjeli organizirati.”  Ako se po jutru dan poznaje već sad se može naslutiti da će Svjetsko prvenstvo u Rusiji biti sjajno organizirano. No, nemoguće je sada o tome ozbiljno govoriti, bez obzira na medijske spekulacije, naime, još ni ždrijeb nije održan.

Hrvatska delegacija, predvođena predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom te izbornikom Zlatkom Dalićem, smještena je u hotelu Crown Plaza, riječ je o elitnom hotelu u kojem je i nekoliko televizija. Uglavnom strani novinari, bez obzira iz kojih medija dolaze, složni su u konstataciji da će Hrvatska biti vrlo opasan protivnik u Rusiji te bi je ”trebalo izbjeći u skupini.”

Foto: Twitter

Neki naši igrači izrazili su želju da se na Svjetskom prvenstvu nađu u istoj skupini s domaćinom, reprezentacijom Rusije te da onda zajedno s Rusima otvorimo turnir. Naravno, kod Rusa je to izazvalo iznenađenje s obzirom kako je domaćin prvenstva u pravilu vrlo opasan, a u ranoj fazi natjecanja nerijetko ima i obilatu pomoć sudaca. Sjetimo se samo kako su Vatreni prije tri godine protiv Brazila otvorili prvenstvo, poveli, pa izgubili, porazu su u velikoj mjeri kumovali suci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi misle kako su Hrvati bahati kada su izrazili želju igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji s domaćinom, neki mediji tvrde da Vatreni tako podcjenjuju domaću reprezentaciju, što, naravno, nije istina. Nogometne zvijezde, prekaljeni profesionalci u dresu hrvatske reprezentacije, sasvim sigurno znaju da bi Rusija bila težak protivnik, ali i protivnik po mjeri bez obzira na domaći teren Hrvatska ima kvalitetu više. Glavni motiv Vatrenim, kad su poželjeli Rusiju, nedvojbeno je mogućnost igrati ponovno na otvaranju SP-a, što je svakako čast koju nitko ne bi odbio. Obično su finale i otvaranje SP-a, prva utakmica, najgledaniji dio Svjetskog nogometnog prvenstva.

Ruski novinari tvrde kako njihova reprezentacija ima velike ambicije te da se ”plasman u drugi krug podrazumijeva”, s čime bi se mnogi složili. Rusija doista ima momčad sposobnu za osminu finala, ali ima to i Hrvatska, pa i više od toga.
.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.