Izbornik Aleksandar Petrović zabrinut zbog skromne minutaže Marija Hezonje u Orlandu: ‘On je u teškoj situaciji’

Foto: fah

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović kazao je u srijedu da ga trenutno najviše brine Mario Hezonja koji u Orlando Magicu ima skromnu minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za Hezonju sam najviše zabrinut. On je u teškoj situaciji zbog male minutaže, a to je problem za igrača kojemu su najjače strane šut i prodor pod koš. Ne brine me Luka Babić (Cedevita) i Darko Planinić (Gran Canaria), jer oni znaju svoju ulogu u reprezentaciji i sportska forma tu nije toliko važna. No, vrlo je bitno da Roko Ukić (AEK) igra najbolju sezonu u zadnjih deset godina, bitno je i da je Kruno Simon pravi kada je na terenu, da se Dario Šarić odlično prilagodio na igru u NBA ligi, te da je Bojan Bogdanović, uz Šarića, izrastao u lidera reprezentacije”, kazao je Petrović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio plan priprema za ovogodišnji Eurobasket, koji se održava od 31. kolovoza do 17. rujna.

Ante Tomić, koji je prošlog ljeta zbog obiteljskih razloga i nagomilanog umora otkazao nastup za reprezentaciju, nije u planu izbornika za Eurobasket.

“Iako je Tomić još uvijek vjerojatno najbolji hrvatski centar, nema potrebe da gledamo unatrag jer smo dobro pokriveni na toj poziciji. Tu imamo Darka Planinića, Miru Bilana, Antu Žižića i Ivicu Zubca”, rekao je Petrović te se osvrnuo na Dragana Bendera (Phoenix Suns): “Prošle godine smo malo znali kako možemo koristiti Bendera, ali sada nakon njegovih dobrih partija u NBA ligi jako dobro znamo što on može i za koja taktička rješenja je dobar izbor. On sa Šarićem može igrati i u paru, pa možemo reći da jako dobro stojimo na poziciji visokog krila”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća boljka hrvatske reprezentacije je pozicija playmakera.

“Što se toga tiče razgovarao sam i sa Markom Popovićem (34). Sve dobre opcije dolaze o obzir, jer glavno je da reprezentacija bude kvalitetna i kompetitivna koliko god je to moguće. Također, puno nade polažem i u igru bez klasičnog playmakera, a to su prošlog ljeta dobro odradili Luka Babić i Kruno Simon”, zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.