Hajduk pokrenuo inicijativu: Izgradnja nogometnih objekata u Dalmaciji bespovratnim sredstvima iz fondova EU

Foto: fah

Nogometna infrastruktura u Dalmaciji u mjestima do 5.000 stanovnika moći će se graditi korištenjem sredstava iz fondova Europske unije (EU) koja su namjenjena razvoju usluga u ruralnim sredinama, rečeno je u srijedu na prvoj informativnoj radionici održanoj u sjedištu nogometnog kluba Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je pokrenuo incijativu gradnje nogomentih objekata u manjim sredinama u Dalmaciji bespovratnim sredstvima iz fondova EU, a na prvoj informativnoj radionici okupilo se četrdesetak predstavnika sportskih klubova i jedinica lokalne samouprave iz četiri županije: splitsko-dalmatinske, dubrovačko-neretvanske, šibensko-kninske i zadarske. Rečeno je da se za gradnju nogometne, ali i druge sportske infrastrukture, mogu koristiti sredstva iz Fondova EU-a kroz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

“U sklopu tog Programa su i mjere za razvoj temeljnih usluga sela i ruralnih sredina za koje je u ovom sedmogodišnjem razdoblju (2014.-2020.) na raspolaganju 226 milijuna eura. U te mjere, koje su namijenjene širokom krugu korisnika, može se uključiti i izgradnja sportskih zgrada i infrastrukture,” rekao Saša Bukovac iz tvrtke “Tim4pin” koja se bavi i savjetodavnim aktivnostima u vezi fondova EU i koja je partner inicijative nogometnog kluba Hajduka da se u manjim sredinama u Dalmaciji gradi nogometna infrastruktura nepovratnim sredstvima iz fondova EU-a.

Predstavljajući mjere koje omogućavaju i korištenje fondova Europske unije za gradnju sportske infrastrukture, Bukovac je istaknuo kako se na natječaj za takva sredstva mogu prijaviti sportski kolektivi ili udruge koje se bave sportskom djelatnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovim mjerama, u sklopu kojih je i mogućnost korištenja fondova EU-a za sportsku infrastrukturu u manjim sredinama, potaknut će se razvoj ruralnih sredina te zaustaviti njihova depopulacija,” objasnio je Bukovac.

Financijski direktor nogometnog kluba Hajduk Milan Prgomet pozvao je sve zainteresirane u Dalmaciji da se uključe u ovaj projekt koji nudi mogućnost razvoju sportske infrastrukture bez koje, kako je rekao, nema uspjeha u sportu.

“Hajduk se odlučio biti inicijatorom izgradnje nogometne infrastrukture u manjim sredinama u Dalmaciji iz fondova EU-a jer na taj način želim pomoći lokalnim sredinama i omogućiti mladima u tim sredinama bolje uvjete za bavljenje sportom,” kazao je Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos istaknuo je kako vjeruje u uspjeh ove inicijative

“Ako kao rezultat ove inicijative u Dalmaciji izgradimo, jedan, tri ili pet nogometnih igrališta , bit ćemo zadovoljni,” poručio je Kosi pozvao Hrvatski nogometni savez (HNS) i sve ostale hrvatske klubove da slijede Hajdukov primjer i započnu sličnu inicijativu gradnje nogometne infrastrukture u manjim mjestima kako bismo “zajedno popravili trenutno stanje i riješili jedan od gorućih problema u hrvatskom nogometu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.