Izbornik Ante Čačić se odriče Ivana Strinića? Hoće li lijevi bočni postati dežurni krivac?

Foto: fah

Izbornik Vatrenih Ante Čačić sljedeći tjedan trebao bi objaviti popis igrača na koje računa za predstojeću utakmicu Vatrenih u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda, kako neki mediji nagađaju navodno će Čačić izostaviti s popisa lijevog bočnog Ivana Strinića, koji je očito dežurni krivac za sve što se loše u reprezentaciji događa ili dogodilo u posljednje vrijeme. Posebno je na tapeti Strinić od trenutka kada je napravio krupnu pogrešku protiv Portugala u osmini finala Europskog prvenstva, kakva se mogla svakome dogoditi, ali koja je, nažalost, Hrvatsku koštala ispadanja s Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Strinić, bez obzira što” to ipak nije to”, jedini je lijevi bočni koji donekle tu poziciju može zakrpati u vatrenom dresu dok se čeka pravo rješenje, a ono se u ovom trenutku ne zove Josip Pivarić, koji je u katastrofalnoj formi. Pivariću treba vremena.  Hrvatska vremena nema.

Ivan Strinić nije prvi izbor navijača koji ga često kritiziraju, navodno i zbog toga neće dobiti poziv za utakmicu protiv Islanda, kao ni za prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Irskom. Inače, kad smo spomenuli ove dvije utakmice recimo da su one velika prilika i za Marija Mandžukića da izbije na drugo mjesto vječne liste strijelaca Vatrenih, trenutno na drugom mjestu je Eduardo da Silva s 29 pogodaka, Mandžo je postigao pogodak manje. Davor Šuker je s 45 golova zasad je nedostižan na prvom mjestu.

Podsjetimo, u posljednje dvije utakmice izbornik Čačić je na poziciji lijevog bočnog koristio usluge Josipa Pivarića, koji je daleko od forme kakvu treba imati nogometaš koji igra u reprezentaciji. Protiv Kosova i Finske Pivarić nije briljirao, ali ništa konkretno ni zabrljao. Nije naodmet spomenuti da je proteklu godinu u Napoliju Strinić igrao dosta rijetko, no, dobio je prigodu u pretprošlom kolu te je asistirao za pobjedu 2:1  protiv Crotonea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, lijevi bočni veliki je problem hrvatske reprezentacije već 14 godina, od odlaska velikog Roberta Jarnija. Dok je Marija Stanića uspio adekvatno zamijeniti bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna, Jarnija nije uspio nadoknaditi nitko, a toliko se pokušavalo. Nezamisliv je danas moderan, kvalitetan nogomet bez sjajnih bočnih nogometaša, bez prodora s krila, kvalitetnih nabacivanja. Igra Marija Mandžukića dobrim dijelom ovisi o kvalitetnom centaršutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.