Izbornik Bašić: Kompletna momčad je odigrala dobro, to me veseli!

Hrvatski izbornik Dario Bašić prokomentirao je pobjedu svoje momčadi nad domaćinom Bugarskom na otvaranju Europskog prvenstva U-17 za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogocima Babića u prvom dijelu i Blečića na samom kraju utakmice, Hrvatska je slavila protiv Bugara 2:0 i osvojila prva tri boda na europskoj smotri. Tako će drugo kolo dočekati na samom vrhu svoje skupine.

“Kao što smo i očekivali, bilo je jako teško na otvaranju Europskog prvenstva protiv domaćina pred 10.000 ljudi. Pritisak je bio i na nas i na njih, osjetila se nervoza”, rekao je hrvatski izbornik Dario Bašić poslije utakmice, prenosi HNS.

Hrvatska je na terenu pokazala više od svog protivnika, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobro smo ušli u utakmicu i prvih pola sata igrali dosta kvalitetno, a u drugom poluvremenu imali smo velik broj neiskorištenih šansi. Zato smo na kraju opasno živjeli, s obzirom da su Bugari pokazali inicijativu, ali zbog naših grešaka. Šansu smo im otvorili zato što nismo ranije riješili utakmicu”, kaže Bašić.

“Bugari su bili u grču, no podrška s tribina dala im je dodatnu snagu i energiju. Ipak, mi smo ovisili sami o sebi. Mogli smo završiti utakmicu i s manje umora te manje kartona, koji bi se mogli pokazati bitnima i zbog toga mi je žao. Neke sitnice treba ispraviti uoči Austrije”, najavio je hrvatski izbornik.

Pojedince nije bilo potrebe izdvajati, s obzirom da je cijeli kolektiv pružio vrlo dobru partiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kompletna je momčad bila dobra i to me veseli. Protivnik nam nije stvorio neke velike prigode, a to je ključ za kvalitetnu igru prema naprijed. Nedostaje nam tek malo mirnoće u završnici”, rekao je Bašić.

Utakmicu drugog kola Hrvatska igra u subotu u Sozopolu protiv Austrije.

“Austrija je čvrsta, disciplinirana, vratila se protiv Španjolske nakon 0:1 premda su Španjolci dominirali. Mogli su Austrijanci pred kraj i iznenaditi pobjedom. Imaju dosta igrača s naših područja, imaju dozu talenta i kvalitete koja ih prije nije krasila”, zaključio je Dario Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.