Izbornik Čačić: Kad je Brozovićev pristup do kraja ozbiljan, vrhunski je igrač

Foto: fah

Nakon pobjede 2:0 nad Islandom, hrvatski izbornik Ante Čačić bio je s pravom ponosan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponosan sam na igrače jer smo u ovakvim okolnostima, dvije utakmice bez publike i dva gostovanja, odradili kvalitetno, zadovoljni smo. Danas je bilo očekivano teško, imali smo problema sa slaganjem momčadi, teren je bio težak, cijeli tjedan smo trenirali u ne baš nogometnim uvjetima pa neki nisu bili dovoljno svježi…”, rekao je.

“U prvom poluvremenu bilo je puno pogrešaka, dosta je bilo ishitrenih grešaka, pokušali smo doći u završnicu bez pravih preduvjeta, stajali smo daleko, ali u drugom smo se složili, pa kontrolirali 15-20 minuta. Hrvatska je bila bolja, a Island da nikome neće biti lagan suparnik”, dodao je.

“Modrićem sam zadovoljan jer nije puno igrao u Realu, ali pokazao je nešto što dolikuje kapetanu, veliku želju da igra”, poručuje Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brozović ima kapacitete trkačke iznad prosjeka, vrh, i uz njegovu tehniku, kad mu je pristup do kraja ozbiljan, vrhunski je igrač.”

“Rakitić nije igrao kao dosad, nego smo igrali 4-3-3, kao “V” u veznom redu, s Badeljom povučenijim. A Raketa je bio polu-desno, jer smo htjeli biti na što više pozicija zbog njihovih dugih lopti. To on igra u Barceloni. Kramarić će igrati kad procijenim tako, Rakitić je stožerni igrač, to ne znači da ostali nemaju prilike. Svi oni igraju na vrlo visokom nivou i jako mi je drago da je Krama nakon Skadra i Finske na ovakav način ušao u zadnjih deset minuta”, smatra Čačić.

“Ovi igrači daju sebe, zaista, ponekad te izvedbe nisu bajne kod pojedinaca, ali ne bih vadio zdrave zube. Sjetite se kritika Srni i Mandžukiću, a svi igraju na visokoj razini i daju sve, i ne treba mijenjati dok je tako. A Rakitić i ako nije najbolji, vrlo je važan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mandžukića usmjeravam da se što manje troši na nepotrebne stvari, da bude u šesnaestercu, njemu bi pomoglo da bude selektivniji u kretanjima.”

“Nepotreban prekršaj Perišića, ali daleko od toga da je bio namjeran. Bio je teren težak, zadnja minuta, koncentracija pala…, a ne znam zašto je sudac produžio četiri minute”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.