Izbornik Čačić: Modrić će i dalje voditi reprezentaciju, narod ga voli iako ga mediji napadaju

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić komentirao je aktualne napise o kapetanu Vatrenih Luki Modriću i njegovoj budućnosti u dresu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pratim pažljivo sve što se događa, vidio sam i Lukin intervju Marci, a s njim sam i u direktnom kontaktu. Sasvim je shvatljivo da mu teško pada cijela ova situacija, posebno jer se pod upitnik stavljaju njegov integritet i poštenje, a to su vrline na kojima je, uz veliki talent, sagradio sjajnu karijeru”, izjavio je izbornik Čačić za stranicu Hrvatskoh nogometnog saveza i primijetio:

“Naravno da bi bilo normalno da igrač s tri naslova prvaka Europe i gotovo stotinu nastupa za reprezentaciju, igrač koji je već sada jedan od najvećih u povijesti Hrvatske, zaslužuje više uvažavanja od strane dijela medija i manjeg dijela javnosti koji proteklih tjedana nisu bili korektni prema njemu. No, ovo se ne događa prvi puta u Hrvatskoj, mi smo skloniji uspješne ljude ‘nagaziti’ nego ih zbog tog uspjeha poštovati.”

Izbornik Čačić je duboko uvjeren da će Modrić i dalje voditi Hrvatsku prema Rusiji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Luki je sada potreban odmak od ove hrvatske zbilje što će i dobiti naredna dva mjeseca. Njegov doprinos reprezentaciji je krucijalan, on je kapetan naše momčadi te ne sumnjam da ćemo nastaviti dalje zajedno prema Rusiji. Njemu je ogromna želja napraviti veliki rezultat s Hrvatskom, kao što je i svima nama, neće ga ovo pokolebati jer je u karijeri preskočio i zahtjevnije prepreke. K tome, jedno je ono što se piše u hrvatskim medijima, drugo je ono što doživite uživo – Luka će prvom prilikom na utakmici, na treningu ili ispred hotela osjetiti koliko ga nogometni narod voli i poštuje zbog onoga što dokazano jest – veliki igrač i veliki čovjek.”

Razmišlja li kapetan hrvatske nogometne reprezentacije ozbiljno o napuštanju Vatrenih? Ako je suditi prema intervjuu za Marcu Luka je u neugodnoj situaciji, s jedne strane je razočaran načinom na koji ga u Hrvatskoj tretira dio medija, s druge strane osjeća odgovornost prema suigračima iz reprezentacije te prema navijačima koji mu daju potporu.

“Ja podnosim puno stvari u životu pa ću sigurno i ovo. Nadam se da će što prije završiti kako bih mogao zaboraviti. Sada postoje mišljenja protiv mene bez da se zna prava istina. I zbog toga mi je teško no ne mogu izaći iz svoje kože”, rekao je vezni igrač Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Reprezentacija? Nemam definitivno mišljenje. Vidjet ćemo. Sada se samo želim koncentrirati na pripreme s Real Madridom i pripremiti dobro za novu sezonu”, rekao je Modrić.

Podsjetimo, nakon svjedočenja na sudu u Osijeku savjetniku Dinama Zdravku Mamiću protiv kapetana Vatrenih pokrenuta je prava medijska hajka, a pokrenuta je i istraga protiv Modrića, iako je on odavno, kao i za španjolske medije, ponavlja ”moja savjest je čista.” Zaštitu Luke Modrića i reakciju igraća iz reprezentacije, izbornika Ante Čačića, zatražio je Zdravko Mamić, ali i bivši legendarni izbornik Vatrenih Miroslav Ćiro Blažević, koji smatra da je HNS prvi trebao reagirati i osuditi medijski linč kapetana reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.