Izbornik Dalić otkrio formaciju: ‘Cilj je pripremiti se za SP’

Foto: fah

Dan uoči prijateljskog sraza s Peruom u Miamiju, izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija svoj će prvi susret s Peruom u povijesti odigrati u petak, 23. ožujka na stadionu Hard Rock u Miamiju, pripremajući se za nastup na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Četiri dana poslije slijedi ogled s Meksikancima.

“Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice”, rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

“Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini, jednom od favorita za naslov svjetskog prvaka. Peru je prošle godine primio samo sedam pogodaka, igraju dobru obranu, a dobro poznajem i Farfanove kvalitete. Rado bih ih opet susreo i u drugom krugu Svjetskog prvenstva, zašto ne”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, izborniku će upravo Vatreni biti u prvom planu, bez obzira na suparničke slabosti i vrline.

“Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje”, kaže.

“Imamo izvrsne igrače, koji igraju u najboljim europskim klubovima. Došao sam u teškoj situaciji, a sada želimo ostvariti svoje snove, pri čemu nam je prvi cilj proći skupinu. Imam puno povjerenje u svoje igrače, a oni mi kvalitetno odgovaraju. Mala smo zemlja, ali od nogometa imamo velika očekivanja”, zaključio je Dalić, prenosi službena stranica HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.