Izbornik Dalić: ‘Pokušati još jednom donijeti nevjerojatnu sreću svojoj zemlji je neprocjenjivo’

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za službenu Fifinu stranicu pričao je o prošlim kvalifikacijama za EP, dotaknuo se stanja u hrvatskom nogometu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Začuđuje je što finalisti Svjetskog prvenstva nemaju jedan odgovarajući stadion u Zagrebu gdje igramo većinu naših utakmica. Naša nogometna infrastruktura općenito je vrlo loša i potpuno ispod razine koju hrvatski nogomet zaslužuje. Naši navijači, momčad, igrači, treneri – svi zaslužujemo više ulaganja. Teško će nam biti ići u korak s drugim zemljama koje više ulažu”, rekao je.

Pričao je i o smjeni generacija.

“Naši mladi igrači donose puno u momčad i na Euru će igrati s Modrićem, Rakitićem, Perišićem i drugima, budućnost reprezentacije pripada njima. Nikola Vlašić zabio je tri vrlo važna gola tijekom kvalifikacija, dok je Josip Brekalo igrao u devet utakmica od deset u 2019. godini, što pokazuje povjerenje koje imamo u njega”, rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo nekoliko igrača koji će uskoro ući u najbolje godine karijere – poput Matea Kovačića, Brune Petkovića, Dominika Livakovića ili Tina Jedvaja koji su imali veliku ulogu tijekom kvalifikacija. I dalje ćemo imati izvrsne igrače nakon što se neki stariji poput Luke u nekom trenutku povuku iz reprezentacije”, ističe.

“Vođenje reprezentacije svoje zemlje je čast za svakog trenera i to nema cijene. Vjerujem da će uvijek biti drugih ponuda za posao, ali biti u tom položaju, pokušati još jednom donijeti nevjerojatnu sreću svojoj zemlji je neprocjenjivo”, jasan je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.