Izbornik Dalić: Mi se ne branimo, ne igramo tako, došli smo po pobjedu

Foto: fah

Iako je u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za svjetsko prvenstvu u Zagrebu pobijedila Grčku 4-1, izbornik Zlatko Dalić poručio je kako se hrvatska reprezentacija nije došla braniti u Pirej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To možete slobodno zaboraviti. Mi se ne branimo, ne igramo tako, mi nemamo takve igrače niti takav stil igre. Igrat ćemo svoju igru, a u Pirej smo došli po pobjedu,” kazao je Dalić naglasivši: “Za mene je ova utakmica kao i ona u Ukrajini. Bilo bi pogubno da ne krenemo tako u susret.”

Dalić je naglasio kako u taboru hrvatske vrste nema nikakve euforije nakon uvjerljive zagrebačke pobjede.

“Nema nikakve euforije. Mi smo mirni i staloženi, znamo po što smo došli. Ako krenemo s euforijom neće biti dobro i igrači su toga svjesni. Još uvijek nije ništa riješeno. Ne želimo razmišljati o utakmici o Zagrebu,” kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik je naglasio ako očekuje hrabriju i agresivniju Grčku.

“Grci će tražiti rezultat i sigurno će promijeniti stil igre. Cijenim grčku reprezentaciju i to sam rekao igračima. Do utakmice protiv nas izgubili su tek jednom u posljednje dvije godine, a to nije slučajno.”

Dalić je istaknuo kako nije očekivao tako dobar rezultat iz prve utakmice, ali isto tako ne očekuje da će uzvrat biti lagan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U najava sam govorio da je u Zagrebu bilo samo prvo poluvrijeme i ne očekujem da će u Pireju biti lako. Ponavljam, ne razmišljam o zagrebačkoj utakmici.”

Osvrnuo se i na umor svojih igrača.

“Zagrebačka utakmica ih je fizički i psihički ispraznila, ali i da to ne smije biti nikakvo opravdanje uoči sutrašnjeg uzvrata. Drugi dan poslije utakmice je najteži. Mi nemamo puno izbora. Nadam se da ćemo odraditi trening da se igrači samo naviknu na teren. Međutim, igrači u svojim klubovima imaju naviku igranja tri-četiri dana. To ne bi smio biti problem za nas.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je u kratko vrijeme u potpunosti preobratio igri hrvatske vrste. Međutim, naglašava kako su najvažniji igrači.

“Moji igrači imaju kvalitetu, a ja sam to malo posložio. Baš sam im to rekao na sastanku prije pola sata. Pobjede protiv Ukrajine i protiv Grčke su njihova zasluga. Jesu li mi uzvratili na lijepim riječima? Uzvratit će sutra – kazao je Dalić sa smiješkom.

Kazao je kako se nada da će Mandžukić ipak igrati.

“Nadam se da će biti spreman. Večeras će trenirati pa ćemo definitivno vidjeti. Prošli put nismo željeli riskirati. Ja imamo običaj da mi igraju 100 posto spremni igrači,” kazao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.