Izbornik Dalić u zadnjem intervjuu prije finala: ‘Uvjerio sam igrače da su toliko dobri, ne odustajemo na samom kraju’

Foto: fah

Uoči velikog finala izbornik Zlatko Dalić dao je intervju za načitaniji sportski dnevnik u Španjolskoj – Marcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trijumf na Svjetskom prvenstvu mi je poseban, to mi je bilo nezamislivo kad sam tek postao izbornik Hrvatske“, rekao je Dalić.

Cilj prije Nigerije bio je – mirno proći u nokaut fazu te proći osminu finala. Pobjeda nad Danskom je donijela sjajan osjećaj i povezanost momčadi. Tada sam vidio da osjećaju da je moguće doći do finala ili postati svjetski prvak”, ispričao je.

Na raspolaganju imam impresivne igrače, dolaze iz Reala, Barcelone, Juventusa, Bayerna, Atletica… Morao sam ih uvjeriti da su toliko dobri da smo kao momčad još i moćniji. Sada oni guraju mene“, kaže iskreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da su igrači nevjerojatno talentirani, posjeduju pobjednički mentalitet, ponos i svi žele učiniti nešto veliko s reprezentacijom.

Smatra da je ovo Svjetsko prvenstvo drugačije jer sve momčadi traže jaku obranu i brzu kontru.

Htio sam momčad i igru graditi postepeno, no da igrači uživaju“, opisao je svoj rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, za Marcu je neizostavno bilo pitanje o Luki Modriću.

Luka je nevjerojatan igrač, no nedostajalo mu je nešto veliko s Hrvatskom, a to radi upravo sada. On nije samo sjajan igrač – on je vođa koji uvijek hrabri igrače i gura ih naprijed“, kaže izbornik.

Stigne li uživati u igri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fokus tijekom utakmice je na igri i pomoći momčadi. Uživam u potezima igrača poput Rakitića i Modrića. Ukoliko oni uživaju u igri, znači da sve ide dobro“, priča.

Hrvatska do finala nije imala lagan put, odigrala je 90 minuta više od Francuske. Kako oporaviti igrače?

Bit ćemo dobro. Igrači su umorni, imamo ozljeda, ali ne odustajemo jednu utakmicu prije kraja“, poručio je.

Kad spojite sve što sam vam rekao, jasno je zašto smo u finalu“, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.