Izbornik Horvat citirao sv. Franju Asiškog: ‘Daj mi Bože hrabrosti da promijenim ono što mogu promijeniti’

horvat
Foto: snimka zaslona

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je Tunis 30:27 u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju. Iako je Hrvatska pobijedila Tunis još uvijek nije osigurala plasman na OI, naime, večeras se igra utakmica Fracuska – Portugal, Francuzi ne smiju izgubiti ako Hrvatska želi vidjeti i ove Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice izbornik Hrvoje Horvat komentirao je super važnu pobjedu protiv Tunisa, koja je mogla biti i uvjerljivija.

“Pobijedili smo i vjerujem da nismo toliko kidali živce kao u ova dva prethodna dana. Znao sam da će Tunis igrati maksimalno i da je njima čast igrati protiv Hrvatske. Promašili smo nekoliko zicera na početku pa rezultat nije izgledao kozmetički tako dobro, ali znali smo da ćemo s pravom obranom kad-tad odvojiti i kontrolirati utakmicu te se to u drugom poluvremenu i dogodilo”, smatra Horvat.

Izbornik je komentirao i činjenicu da Hrvatska u pravilu tijekom utakmice upada u crne rupe, razdoblje praznog hoda, zbog čega onda upada u probleme, a što se vidjelo protiv Francuske najviše. Izgubili smo utakmicu koju smo imali prilike dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Crne rupe u igri su neugodne, jači protivnici to jako dobro kažnjavaju. Imamo velik broj rotacija u koje moramo ulaziti zato što su nam igrači podijeljeni između obrambenih i napadačkih. Morat ćemo naći bolji balans, ali kroz jedne dulje pripreme, a ne kroz pripreme od tri dana. Onda ćemo moći bolje reagirati i sanirati te crne rupe”.

Izbornik je uvjeren da će Francuska dobiti Portugal, a citirao je i svetog Franju Asiškog te je istaknuo da je Hrvatska svoj posao odradila dobro te da joj sad preostaje samo čekati.

“Jednom davno jedan mudri čovjek je rekao: ‘Daj mi Bože hrabrosti da promijenim ono što mogu promijeniti, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu i prije svega daj mi mudrosti da razlikujem ovo prvo od ovog drugog’. To se da jako dobro primijeniti na ovu situaciju, mi smo svoje odradili. Došli smo pobijediti primarno Portugal i Tunis, probali smo iznenaditi Francusku i mislim da je iznenađenje bilo dobro i spremno, ali nije izdržalo do kraja. Francuska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, igra doma i apsolutno vjerujem da će Francuska pobijediti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat smatra kako je budućnost reprezentacije sigurna…

“Reprezentacija ima svoju okosnicu, treba raditi na detaljima koji se mogu brusiti kroz dulji vremenski period, a to će biti pripreme za Olimpijske igre. Lijepo vrijeme je ispred nas, imamo vremena podvući crtu, analizirati i dobro promisliti te kad se emocije smire vidjet ćemo koje poteze ćemo povući uoči priprema za Olimpijske igre.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.