Izbornik hrvatske futsal reprezentacije: ‘Nisu nas htjeli ni pozdraviti, napravili smo sportsko čudo’

Foto: Twitter HNS

Hrvatska malonogometna reprezentacija do 19 godina starosti sastala se s Portugalom u polufinalu Europskog prvenstva u Latviji te nakon produžetaka i šesteraca ušla u veliko finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je neponovljivo, napravili smo pravo čudo. Portugal je bio veliki favorit, pa oni su u međusobnim utakmicama bolji i od Španjolske. Iskreno, ne mogu vjerovati da ovi igrači mogu sve naše zamisli i zadatke odraditi na takav način, sve smo im zatvorili, pokazali nevjerojatan karakter i zasluženo smo u finalu Europskog prvenstva”, rekao je izbornik Marinko Mavrović.

“Šokirali smo apsolutno sve, nitko nije vjerovao u nas nakon prve utakmice sa Španjolskom. Znate kako je to? Prvi dan nas nitko nije pozdravljao po hotelu, a sada ne postoji niti jedan čovjek iz organizacije, pa Rusi ili Portugalci, svi nas pozdravljaju s nevjerojatnom dozom respekta. Ovi dečki su to zaslužili, ne mogu vam ni reći koliko sam ponosan na sve njih, od prvog do zadnjeg”, pojasnio je, pišu 24sata.

“Nije bilo realno ni da dođemo na Europsko prvenstvo jer smo bili u skupini s Italijom! Ne mogu ni opisati kakva su ulaganja Španjolaca, Rusa, Talijana ili Portugalaca u futsalu, ma ovo je… Evo, naša pobjeda nad Portugalom je kao da mi izgubimo od Farskih otoka, to je jednostavno – drugi svijet. Vjerujte, napravili smo sportsko čudo”, rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je velika utamica – finale.

“Mi smo sada malo iskusniji za te velike utakmice, igrali smo sa Španjolcima, Ukrajincima, Portugalcima… I svima dokazali da možemo biti na visokom nivou. Sutrašnji dan? Imamo neke medijske obveze prema Uefi, a onda ćemo trenirati, analizirati Španjolce, rekuperirati se. Vjerujem da ćemo u finalu biti konkurentniji Španjolskoj nego u prvoj utakmici, ali nije ni to lako. To je kao kada Dinamo igra s Man. Cityjem, teško je parirati nekome tko svaki tjedan ima podražaje kakve mi imamo jednom godišnje. Ali ne brinite, ovi dečki se ne boje baš nikoga, imamo respekt, ali nemamo straha prema Španjolskoj”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.