Izbornik i rukometašice: “Vjerujemo da su čuda moguća”

epa08870842 Head coach Nenad Sostaric of Croatia reacts during the EHF EURO 2020 European Women's Handball preliminary round match between Serbia and Croatia at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, 08 December 2020. EPA/CLAUS FISKER DENMARK OUT

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u četiri je dosadašnja susreta na Europskom prvenstvu u Danskoj upisala četiri pobjede. Sada je pred djevojkama najteži ispit, reprezentacija Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatice su na korak do polufinala, ali u subotu će biti jako teško, igra se protiv reprezentacije koja je dosad najviše pokazala na prvenstvu, a k tome je dvostruki olimpijski, trostruki svjetski i sedmerostruki europski prvak.

Već 11 godina Norvešku vodi Islanđanin Thorir Hergeirsson, a član stručnog stožera te reprezentacije zapravo je od 2001. godine. Do sada je osvojio deset medalja s tom selekcijom.

– Prva stvar da bi igrali s Norveškom, moramo trčati. Moramo trčati u oba smjera, specijalno u fazi te obrambene tranzicije, zaustaviti njihove kontre i polukontre. Tu su najjači, tu postižu više od 60, 70% golova. Ukoliko uspijemo to spojiti i zaustaviti u nekoj mjeri, mislim da i ako igramo 6 na 6, da tu može biti jedna jako lijepa utakmica. Naravno, da ćemo gledati sve neke detalje u fazama napada i u fazi obrane i dati ponovno sve od sebe, rekao je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić u najavi utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvenstveno očekujem od nas da damo sve od sebe i da se bacimo na glavu kao što smo to radile do sada. Naravno da će bit teško, ali ako vjerujemo u sebe i vjerujemo da su čuda moguća, možemo uzeti dva boda. Naravno, bit će teško, ali ja vjerujem u nas. Obrana je bila naš adut ovo prvenstvo. Definitivno s dobrom obranom se može postići apsolutno sve i može se dati slobodu u napadu, tako da i ovu utakmicu moramo odigrati lavovski obranu i biti smirene u napadu, dodaje Katarina Ježić, kapetanica Hrvatske.

Hrvatska i Norveška igrale su dvaput na europskim smotrama do sada. Na prvom prevnstvu 1994. godine Hrvatska je slavila 16:15. Norveška je tada osvojila broncu ,a Hrvatska je bila peta, što je naš najbolji rezultat do sada. Godine 2016. doživjeli smo u Helsingborgu najteži poraz na europskim prvenstvima upravo od Norveške. Bilo je 34:16, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.