Izbornik Niko Kovač pomlađuje reprezentaciju, pozvao Čopa, Pjacu, Kramarića, Sharbinija…

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije objavio je popis igrača na koje računa za predstojeće dvije utakmice reprezentacije, prijateljsku protiv Cipra 4. rujna u Puli i kvalifikacijsku protiv Malte u Zagrebu 9. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah bode u oči da su u reprezentaciju pozvani Alen Halilović i Andrej Kramarić, ali i za mnoge iznenađujući Marko Pjaca te Anas Sharbini. Kao što se vidi da na popisu nema ozlijeđenog Perišića, ali i Maleša i Močinića.Nadalje, nema ni Badelja, kao ni Rebića koji mora odraditi kaznu zbg crvenog kartona na svjetskoj smotri protiv Meksika.

Dakako, Kovač nije pozvao ni one ko su se oprostili od nacionalnog dresa, Pletikosu, Vukojevića i Eduarda.

Na popisu su, vratari; Danijel Subašić, Lovre Kalinić, Ivan Vargić, obrana: Darijo Srna, Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Ivan Strinić, Hrvoje Milić, Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, vezni igrači: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Danijel Pranjić, Mateo Kovačić, Alen Halilović, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, napadači: Mario Mandžukić, Ivica Olić, Nikica Jelavić, Anas Sharbini, Duje Čop, Andrej Kramarić i Marko Pjaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kao što vidite ima dosta novih lica, mladih momaka koji su vjerujem budućnost hrvatskog nogometa. Vrijeme je da nakon Svjetskom prvenstva malo promijenimo krvnu sliku reprezentacije s kojom ćemo krenuti u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Ako me pitate zašto sam pozvao Kramarića i Čopa lako ću vam odgovoriti. Kao što svi znate, i prošle sezone igrali su odlično, a kvalitetu su potvrdili i ove sezone, koju su otvorili u iznimnoj formi. S njima želim pojačati konkurenciju i mislim da nam mogu pomoći.

Potom je Kovač apostrofirao ambicije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

– Naravno, želimo se plasirati na Euro u Francuskoj. S obzirom da iz svake skupine direktno idu dvije reprezentacija, a treća u dodatne kvalifikacije, vrlo sam optimističan da ćemo to i ostvariti. Skupina nije lagana. Italija je unatoč problemima uvijek kvalitetna, Bugari su u prošlih kvalifikacijama bili vrlo dobri, dok Norvežani imaju jednu novu i talentiranu generaciju. Azerbajdžan je uvijek neugodan, to su ta daleka putovanja uoči kojih uvijek treba biti “Kao što vidite ima dosta novih lica, mladih momaka koji su vjerujem budućnost hrvatskog nogometa. Vrijeme je da nakon Svjetskom prvenstva malo promijenimo krvnu sliku reprezentacije s kojom ćemo krenuti u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Na popisu nema Rebića i Perišića koji su ozlijeđeni, ali na njih računam”, rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.