Izbornik Šoštarić uoči posljednje utakmice prvog kuga hrvatskih rukometašica na EP-u: S nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima

Foto: fah

“Potpuno sam siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, možemo biti među onima koji se bore za visoke plasmane”, izjavio je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić dan uoči posljednje utakmice prvog kruga na Europskom prvenstvu u Francuskoj, u kojoj se Hrvatska u srijedu (18 sati) sastaje s Nizozemskom u Montbeliardu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč porazima od Španjolske i Mađarske u prva dva nastupa na Europskom prvenstvu, izbornik Nenad Šoštarić nije nezadovoljan učinkom igračica u pomlađenoj reprezentaciji.

“Moj primarni cilj je uvođenje što više mladih i perspektivnih imena u nacionalni sastav. Sigurno je kako im nedostaje utakmica te je u ovome trećem dvoboju važno dati priliku svima. Znam da je teško iznenaditi prvog u skupini, ali ćemo pokušati. Maksimalno ćemo ući u ovaj dvoboj, igrat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i vjerujem kako ćemo uspjeti. Samo ekipnim angažmanom možemo i ubuduće dolaziti do nastupa na velikim natjecanjima”, najavio je dvoboj s Nizozemkama hrvatski izbornik.

Šoštarić je uvjeren u potencijal hrvatskog ženskog rukometa, pogotovo ako se u sljedećim reprezentativnim akcijama aktiviraju i iskusnije igračice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon ovog EP-a, rukometna obitelj, a to je naš Savez, mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih imena. S mladim curama je teško ostvariti plasman na veliko natjecanje. Zato ćemo u kvalifikacijama za SP zvati najbolje, jer je plasman i nastup na takvoj smotri preduvjet razvoja i prosperiteta ženskog rukometa. Sada sam potpuno siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, biti među onima koji se bore za visoke plasmane”, zaključio je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.