Izbornik ženske rukometne reprezentacije Šoštarić: Sve su skupine teške

Foto: fah

Sve su skupine teške, ali idemo utakmicu po utakmicu, izjavio je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić nakon što je ždrijeb za europsko prvenstvo za rukometašice održan danas u Parizu odredio da će Hrvatska biti u skupini C s Mađarskom, Nizozemskom i Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sve su skupine teške čim dođeš na Europsko prvenstvo, nema loših reprezentacija”, prokomentirao je ždrijeb Šoštarić. Europsko prvenstvo 2018. godine održat će se 29. studenog do 16. prosinca.

“Možda bismo u nekim željama htjeli da se drugačije posložilo. Meni je problematično što je to bila poludirigirana skupina jer su unaprijed stavili Mađarsku i Nizozemsku u istu grupu i jer su unaprijed dali Nizozemkama da igraju u Montbéliardu. No, sve grupe su jake. Ja sam od onih koji kaže da ćemo ići iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan, ozbiljno se pripremiti i ne dozvoljavamo nikome da je bolji od nas dok nas ne pobijedi na igralištu,” dodao je Šoštarić.

Skupina C će svoje utakmice igrati u Montbéliardu, a Hrvatska prvenstvo otvara protiv Španjolske 1. prosinca. Sljedeći suparnik hrvatskim rukometašicama je Mađarska protiv koje će igrati 3. prosinca, i zadnji susret u skupini imaju 5. prosinca protiv Nozozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupinu A, koja će svoje utakmice igrati u Nantesu, čine Danska, Švedska, Poljska i Srbija, u skupini B (Nancy) su Francuska, Crna Gora, Rusija i Slovenija, a u skupini D (Brest) Norveška, Njemačka, Češka i Rumunjska.

Pariz će biti domaćin same završnice prvenstva, dok će Nantes i Nancy uz utakmice grupne faze biti domaćini i drugog kuga natjecanja.

Iz svake skupine u glavnu fazu natjecanja prolaze tri reprezentacije. Ako hrvatske rukometašice izbore drugi krug igrat će u Nancyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.