Obrvan: Na kraju moramo biti zadovoljni bodom

Foto: fah

– Na kraju moramo biti zadovoljni što smo uzeli bod jer smo cijelo vrijeme gubili, rekao je izbornik hrvatskih rukometašica Ivica Obrvan nakon remija sa Senegalom na otvaranju Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Teška utakmica, otvaranje prvenstva. Očekivali smo sigurnu pobjedu, znao sam da neće biti lagano. Primali smo golove tamo gdje smo se i pripremali, što je još čudnije. Na kraju smo u završnici dobro odreagirali, pokušat ćemo u nastavku biti bolji.

Hrvatska reprezentacija bila je neprepoznatljiva.

– Prvo objašnjenje je da smo bili u grču, da smo krenuli s 2-3 promašena sedmerca i zicera. Bilo je vidljivo na samom početku da su djevojke pod nekim pritiskom. Možda zato što se očekuje uspjeh koji vodi iz Olimpijske igre. Ali protiv Crne Gore je bilo prije 4-5 dana potpuno drugačija utakmica. Napravili smo što nam je izgledalo u tom trenutku logično. Ostaje pohvala da smo na -4 se uspjeli vratiti. Čak smo na kraju možda s nekim spletom okolnosti mogli i pobijediti, zaključio je Obrvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bile smo u neobjašnjivom grču”

Najučinkovitija u našim redovima s osam pogodaka bila je Tina Barišić.

– Nažalost moji golovi nisu pomogli da pobijedimo. Izvukli smo na kraju neriješeno. Htjele smo pobjedu, ali što je tu je. Preksutra je nova utakmica, probat ćemo popraviti greške od večeras i doći do pobjede, rekla je Barišić pa nastavilo o tome jesu li ih Senegalke s nečime iznenadile: – Nisu, samo smo bile u nekom neobjašnjivom grču. Sve što su napravile smo vidjeli na videima, za sve smo se pripremali, ali se očito nismo dobro pripremili.

Ne znam koji je razlog tom grču, da smo ga znali, vjerojatno bismo to popravili u drugom dijelu.
Jedna od najiskusnijih u hrvatskoj reprezentaciji Dejana Milosavljević pokušala je naći i nešto pozitivno u ovakvom startu: – S obzirom na to da smo cijelo vrijeme gubile, možemo reći da smo dobile bod. Ali, smatram da smo mi kvalitetnije. Trebamo krenuti svaka od sebe i biti bolje u sljedećim utakmicama. Mi smo poznati po tome da uvijek idemo težim putem i vjerujem da će na kraju sve biti dobro, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.