Iznenađujući poraz Ive Karlovića na startu velikog turnira u Šangaju, Čilić protiv Alexandera Zvereva

Foto: fah

Hrvatski tenisač Ivo Karlović završio je nastup na ATP turniru Masters 1000 serije u Šangaju već u 1. kolu, nakon što ga je u ponedjeljak pobijedio kanadski kvalifikant Vašek Pospišil (ATP – 131.) sa 7-6 (5), 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to četvrti Karlovićev s Pospišilom i treći poraz našeg tenisača koji je od 26-godišnjeg Kanađanina bolji bio samo u njihovom prvom srazu, 2013. na travi u Newportu. U Šangaju je Karlović propustio jedinu priliku za ‘break’ u trećem gemu. Naš je reprezentativac ‘tie-break’ otvorio vodstvom 2-0, ali je Pospišil osvojio šest od sljedećih sedam poena te iskoristio treću set-loptu.

U drugom setu je Kanađanin stigao do jedine ‘break-lopte’ u trećem gemu i uspio je pretvoriti u prednost koju nije ispustio te je nakon 80 minuta borbe stigao do pobjede nad 20. tenisačem svijeta i 2. kola. Karlović je zabio 16 aseva uz 64 % pogođenih prvih servisa, a u poraz ga je odvela loša iskorištenost poena na drugom servisu (40 %).

Marin Čilić je tako ostao jedini hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji u Šangaju, gdje je u ponedjeljak saznao suparnika u 2. kolu. To će biti odlični mladi Nijemac Alexander Zverev koji je sa 6-4, 6-2 nadigrao Amerikanca Johna Isnera. Dvoboj Čilića i 19-godišnjeg Zvereva na rasporedu je u utorak s početkom u 14 sati po srednjeeuropskom vremenu. Bit će to njihov drugi meč, a rezultat u međusobnim dvobojima je 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski tenisač je u ponedjeljak osjetio lopte i teren u konkurenciji parova, gdje je u kombinaciji s Matom Pavićem svladao talijansko-šapnjolski par Lorenzi – Ramos-Vinolas sa 6-2, 6-4 i probio se u 2. kolo. Čilić i Pavić će u 2. kolu igrati protiv 6. nositelja Indijca Bopanne i Kanađanina Nestora.

ATP Šangaj – 1. kolo:

Vašek Pospišil (Kan) – IVO KARLOVIĆ (HRV) 7-6 (5), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mischa Zverev (Njem) – Ze Zhang (Kina) 6-1, 6-2

Viktor Troicki (Srb) – Lukaš Rosol (Češ) 6-2, 6-4

Taylor Fritz (SAD) – Stephane Robert (Fra) 7-6 (2), 2-6, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) – Florian Mayer (Njem) 6-3, 6-2

Alexander Zverev (Njem) – John Isner (SAD) 6-4, 6-2

Kyle Edmund (VB) – Federico Delbonis (Arg) 6-3, 5-7, 6-4

Benoit Paire (Fra) – Joao Sousa (Por) 6-3, 5-7, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steve Johnson (SAD) – Martin Kližan (Slk) 6-4, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.