‘Izuzetna vremena’: Košarkaškoj zvijezdi poništen ugovor jer se odbila cijepiti protiv koronavirusa?

Foto: Snimka zaslona

Košarkaškoj zvijezdi novozelandskog kluba Breakersa, Tai Websteru, raskinut je ugovor jer se odbio cijepiti protiv koronavirusa. Naime, on je slijedio svog brata koji je iznosio svoje, po mnogim neprihvatljive, tvrdnje o Pfizerovom cijepivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub Breakers u svom je priopćenju naveo kako su do otpuštanja Webstera dovela ”izuzetna vremena”. Navodno je 26-godišnjem košarkašu ugovor raskinut nakon što je bio nespreman za cijepljenje, bolje rečeno, Websteru je mogućnost putovanja bila ograničena zbog odbijanja da se cijepi. Nije mogao slobodno putovati zbog mjera koje su nametnule vlade nekih država.

“Potpuno podržavam slobodu izbora svakog igrača glede cijepljenja”, rekao je vlasnik Breakersa Matt Walsh te je nastavio:

“Tai je za nas bio nevjerojatan prošle godine i želimo mu apsolutno sve najbolje. Klub će ostaviti otvorena vrata za Taija, ali, nažalost, živimo u izuzetnim vremenima i, bez cijepljenja, on neće imati slobodu putovanja koja bi mu omogućila da igra za nas ove sezone”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Australska nacionalna košarkaška liga (NBL) nije propisala cijepljenje za svoje igrače, no očito nepisano ”pravilo” postaje pravilom. Recimo kako je prošlog mjeseca  brat ovog 26-godišnjaka, Corey, koji je isto tako profesionalni košarkaš, na društvenim mrežama tvrdio kako je Pfizerovo cijepivo ubilo skoro isto toliko ljudi koliko i koronavirus, što, dakako, nije točno. To je isto tako dovelo do Taievog otpuštanja iz Breakersa bez obiza na činjenicu da mu je ugovor vrijedio još dvije godine.

“Kladim se na sebe, potpuno sam svjestan rizika”, poručio je Tai na Twitteru. ”Pa koliko točno morate biti nezaposleni da biste koristili beneficije? Pitam za  sebe”, zapitao se prije toga 26-godišnji košarkaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.