Izvrstan nastup Benovića u finalu, ali ostao bez medalje

Pariz, 04.08.2024 - Hrvatski gimnastičar Filip Benović tijekom finala preskoka na Olimpijskim igrama Pariz 2024. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović nije uspio osvojiti medalju u vježbi na preskoku na Olimpijskim igrama u Parizu, 24-godišnji Osječanin je za svoja dva skoka u finalu dobio ocjenu 14.900 te je zauzeo peto mjesto, a od medalje ga je dijelilo 0.049 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je sjajno izveo oba svoja skoka u finalu, za prvi je dobio sjajnih 15.000, dok je za drugi dobio nešto nižu ocjenu od 14.800 te je tako ostao iza brončanog Britanca Harryja Hepwortha (20) s 14.949.

Zlato je osvojio 24-godišnji Filipinac Carlos Edriel Yulo s ocjenom 15.116. Za Yula je ovo drugo zlato u Parizu, u subotu je bio najbolji u vježbi na parteru. Prije ovoga vikenda i Yulovih akrobacija Filipini su imali tek jedno olimpijsko zlato u dizanju utega. Do srebra je s 14.966 stigao Armenac Artur Davtjan (31).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.