Jakirović: Svaki igrač nam je važan, čestitam dečkima

Zagreb, 28.02.2024.- Četvrtfinalni susret Hrvatskog nogometnog kupa GNK Dinamo - NK Gorica. Na fotografiji Sergej Jakirović trener GNK Dinamo. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Nakon uvjerljive pobjede Dinama u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Gorice, trener Modrih Sergej Jakirović bio je iznimno zadovoljan igrom svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam dečkima na stvarno jako dobroj utakmici, od prve sekunde se vidjelo da smo iznimno fokusirani, da nam je protok lopte jako brz, u svakom momentu smo znali što radimo s loptom. Jako mi je drago zbog ovih dečki, jer su oni do sada manje igrali i sad znaju zašto smo im svaki onaj kompenzacijski trening iza utakmice ‘skakali’ po glavi da treniraju. Nekad to nije bilo ni mentalno lako, ali sve se vrati na terenu. Baš mi je drago kako su odigrali. Sproveli smo plan koji smo htjeli, neke igrače nismo ni mogli koristiti, neke smo namjerno poštedjeli nakon utakmice s Rijekom. Dvojica su debitirala, Vrbančić i Cvetko, Vrbančić je i zabio pogodak, ne može ljepše…, rekao je Dinamov strateg Sergej Jakirović nakon utakmice.

Za Modre su nastupila i dva juniora, Vrbančić i Cvetko.

– Oni su tu s nama, odradili su pripreme, Vrbančić nije bio jer je bio plan da ide na posudbu u prvu ligu, no nije se dogodilo. Ima tu još momaka, ali radimo planski da im ne bude preveliki stres, pogotovo pod ovim pritiskom u prvenstvu koji se događa. Jednostavno, želimo im olakšati i oni su sigurno jako potentni i talentirani momci koji ulaze polako u seniorski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dinamo je upisao osam utakmica bez poraza prvi put ove sezone, najduži niz, zabili su Brodić, Kulenović, Vrbančić, Vidović… slatke su to brige za stratega Modrih.

– Svaki igrač nam je važan, to nije floskula i ja to stalno ponavljam. U ovom periodu mi smo na sva tri fronta, idemo utakmicu po utakmicu, nigdje ne žurimo, planiramo svaku utakmicu jako ozbiljno, da vidimo koji nam profil igrača odgovara. Svi jako dobro treniraju i jako je važno da su dobro koncentrirani kad dođe prilika. Nisu bez razloga svi u Dinamu, oni tu apsolutno pripadaju, nekad igraš više, nekad manje. Imamo zaista širok roster i to je za nas jako dobro, pogotovo zbog svega što nam slijedi u narednom periodu.

A slijedi prvenstveni derbi s Osijekom na Opus Areni u nedjelju.

– Nama je svaka utakmica derbi. Čeka nas zahtjevna utakmica. Osijek igra puno bolje kod kuće, rasprodan je stadion, bit će dobra atmosfera, prava nogometna. Mi moramo na krilima zadnjih rezultata odigrati čvrsto, agresivno i dobro se prezentirati. To mi je najvažnije, da se ne bojimo igrati, a pokazali smo da možemo u kontinuitetu igrati dobro i pobjeđivati i sigurno da je to dobro za naše samopouzdanje. Pripremit ćemo se jako dobro i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, zaključio je Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svoj dojam utakmice iznio je i trener Gorice Dinko Jeličić.

– Dojam je takav kakav je rezultat. Čestitke Dinamu. Mislim da smo im prelagano dopustili da dođu do tako velike pobjede i laganog prolaza u sljedeći krug. Nažalost, to je tako, opet smo bili u nekom ritmu, pogotovo u nekim obrambenim reakcijama, kao u nekim prošlim utakmicama. Dinamo je to vrlo rano iskoristio, usmjerio utakmicu i onda to potvrdio s još dva gola u drugom poluvremenu, rekao je Jeličić.

– Protiv Dinama prije svega moraš odigrati dobru obranu, a onda u situacijama koje stvoriš moraš biti maksimalno koncentriran i to iskoristiti da bi se mogao bilo čemu nadati. Nažalost, mi to nismo uspjeli i na kraju je Dinamo zasluženo pobijedio, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.