Jakirović: Uvjeren sam da će biti još bolje

Foto: fah

Pred nogometašima Dinama utakmica je četvrtog kola SuperSport HNL-a, u subotu igraju kod kuće protiv Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice stigla je vijest iz Uefe kako će navijačima Dinama biti dozvoljeno prisustvovati gostujućim utakmicama u europskim natjecanjima.

– To je poticaj, navijači nam daju ogromnu podršku, uvijek su iza nas, naša je obaveza da se dajemo maksimalno na terenu. Jako su nam nedostajali prošle sezone u europskim utakmicama, nedostajao je onaj huk s tribina. Bez obzira koliko njih dođe, znaju nadglasati i domaće navijače. Veselimo se tome i vidim da će dosta ljudi doći u Baku, još jedna obaveza za nas da budemo na maksimalnoj razini, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Gorica stiže između dvije utakmice protiv Qarabaga u playoffu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zaključak je da u današnjem nogometu je sve izjednačeno, puno se promijenilo otkad se ukinuo gol u gostima. Igra se otvoreno i za gol više, nitko više ne dominira svih 90 minuta, da ti nitko neće napraviti nijednu priliku. Ovo je Liga prvaka i rekao sam već da je svaki detalj bitan. Imali smo nekoliko lošijih procjena u toj utakmici, gdje smo znali da su dobri, pogotovo kada izgubiš loptu na sredini terena pa ti oni mogu u pet sekundi doći u peterac. Očekujem da budemo stabilniji u uzvratu, ozbiljni su, ali vidjeli smo da ih možemo ugroziti. Prvak koji već godinama tamo dominira, imaju dobre igrače koji su pokazali klasu. Potvrdili su sve na terenu što smo skautirali, razlika je što smo mi iskoristili svoje šanse. Imamo dobru prednost, ali ne smijemo se opustiti, rekao je Jakirović.

Modri su slavili u prvoj utakmici protiv Qarabaga 3:0, no i gosti su imali svoje prilike.

– Nema ekipe na svijetu koja ti neće nešto stvoriti, stvar je da preveniraš. To su ljudi, to nisu roboti. Netko ispadne, netko te prođe. Bitno je ne gubiti glavu, što je bio slučaj prije. Ova ekipa je narasla u godinama stjecanja iskustva, ne živi se od dojma, živi se od rezultata. Analizirat ćemo sve, ne preskačemo utakmice, igramo važnu utakmicu u prvenstvu pa se poslije toga okrećemo Qarabagu. To je dobro što imamo prosjek veći od tri gola po utakmici. Već godinu dana radiš, želiš da se vidi nešto na terenu. Sve što je slatko, ne dolazi se do toga bez mukotrpnog rada. Treba ti kontinuitet, moraš isporučiti rezultat. Mi smo ga isporučili. Nakon odmora i priprema vidi se da drugačije igramo i reagiramo. Uvjeren sam da će biti još bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je momčadi Gorice, ali i stanju u momčadi u svojoj ekipi.

– Moj kum Rajko Vidović im je trener pa jako puno znam o njima. Nije mu lako, puno igrača je otišlo koji su radili razliku. Došli su novi klinci, željni dokazivanja. Trebat će im da pohvataju zahtjeve prve lige. Nije jednostavno, ali doći će igrati Istra i Šibenik, skupo prodati kožu u nadi da mogu nešto iščačkati. Moramo biti maksimalno fokusirani, rekao je trener Dinama i dodao:

– Stanje je dobro, nemamo Perkovića i Perića, Ademi i Ristovski će propustiti utakmicu u nadi da će nam moći pomoći u srijedu. Ne želimo forsirati, svi ostali su na dispoziciji. Rotirat ćemo nekoliko pozicija i iskazati povjerenje. Svi momci jako dobro treniraju, moramo im dati minutažu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.