Uz jako osiguranje idilična atmosfera na treninzima Vatrenih: Čeka se da napokon lopta krene s centra

Hrvatski nogometni reprezentativci marljivo se pripremaju za prvu utakmicu Eura s Turskom 12. lipnja. U idiličnoj atmosferi Deauvillea Vatreni pod strogim nadzorom policije, antiterorističke jedinice i brojnih zaštitara rade bez i jednog incidenta, obiteljska, ali i radna, atmosfera na treningu prolazi u velikom iščekivanju, što je i najvažnije bez ozljeda.  Pozitivna energija osjeti se na svakom koraku. Nadajmo se da će tako i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremni za sve uvjete

Zanimljivost vezana uz jučerašnji trening hrvatske nogometne reprezentacije odnosi se na činjenicu da je izbornik Ante Čačić kod domaćina intervenirao kako bi zalili travnjak vodom. Ne samo da se Vatreni pripremaju za sve opcije, pa i na mogućnost da se igra po kiši, nego se zapravo žele priviknuti na teže uvjete za igru i tvrđu utakmicu kakvu će pokušati Vatrenima nametnuti tehnički ipak inferiorniji Turci.

trening 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi najavljuju kišu iznad Pariza za nedjelju, što nikako ne ide na ruku Vatrenima, kao vrsnim tehničarima. Nogometna tehnika najviše do izražaja dolazi po suhom vremenu, u idealnim uvjetima za igru.

Ništa se ne prepušta slučaju

Izbornik Ante Čačić ništa ne prepušta slučaju, to je ujedno i jedan od razloga zašto je današnji trening odrađen u 15 sati, dakle u terminu dugo očekivane utakmice s Turskom. Tako će biti i sutra, u petak, dva dana prije velikog dvoboja od kojeg obje ekipe puno očekuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

trening 2

Nedjeljna utakmica odrediti će smjer kojim će ići obje reprezentacije skupine D, u kojoj su još Španjolska i Češka. Pobjednik skupine može očekivati uvjetno rečeno lakši put prema četvrtfinalu Eura.

Tehničke finese

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni vježbaju razne kombinacije kod prekida, koji mogu biti jaki adut Vatrenih s obzirom na sjajnu skok igru koju preferiraju Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka, ali i prijetnja, što smo i osjetili na SP-u u Brazilu 2014. godine kada smo protiv Meksika načeti baš nakon prekda. Vatreni su vježbali i neke tehničke finese, nogometnim žargonom rečeno “dupli pas”, dodavanje lopte u parovima, metoda je to kojom se želi ubrzati lopta, a onda i igra, kako bi se diktirao ritam utakmice. Naime, navijači očekuju da će Hrvatska imati inicijativu te dominaciju na terenu protiv Turske. Pritom su se naši dečki malo i zabavili.

trening 4

Zanimljivost koja dolazi sa zatvorenih treninga Vatrenih odnosi se na igru koju smo spomenuli, koja je prerasla u zabavu, a koja je najviše koštala Milana Badelja, koji je u dva navrata krivo reagirao pa ostao bez 200 eura. Srećom, Badelj s obzirom na ugovor u Italiji zbog 200 eura ne mora previše brinuti.

Srnina inicijativa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokretač incijative da se greške s loptom plaćaju  100 eura na treningu bio je kapetan Darijo Srna, koji je izuzetno dobro raspoložen, iako mu je ovo zadnje veliko natjecanje s hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Naravno,kao igrača, tko zna, jednog dana možda se Srna u reprezentaciju vrati u ulozi izbornika? Ako su mogli Kovač, Bilić, zašto ne bi Srna?

Igrači zapravo jedva čekaju nedjelju te pokušavaju smanjiti pritisak koji svakako postoji.

Osiguranje?

Na početku smo spomenuli izuzetno osiguranje u vatrenom kampu. Srećom, ono, iako vidljivo, nimalo ne utječe na koncentraciju hrvatskih reprezentativaca, koji su u idiličnoj atmosferi, zadovoljni sjajnim uvjetima, okrenuti isključivo nogometu i izazovu koji su pred njima, što je potvrdio i sjajni Luka Modrić.

Kad smo već kod sigurnosnih mjera treba reći da su one dosad neviđene na nekim sportskim natjecanjima.  Ovo Europsko prvenstvo biti će zapamćeno po velikom broju policajaca, zaštitara… Nadajmo se i po dobrom nogometu.

trening 5

Ukratko, sve su reprezentacije suočene s istim problemom, ako je to problem budući da organizator nema puno izbora. Zbog sigurnosnih razloga policija je jučer zaustavila vlak s peharom Europskog prvenstva, što smo dokazuje da se stvarno ništa ne prepušta slučaju, kako na treninzima, tako i izvan travnjaka.

Važno je “naoružati” se strpljivošću, poruka je organizatora Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.