Janičin ured: Krajem godine podmirili smo sve dugove Ingri

Foto: fah

Središnji državni ured za šport koji vodi Janica Kostelić i koji u ime Vlade brine o redovnom plaćanju najma dvorane Arene Zagreb iz državnog proračuna, odgovorio je za 24sata da su oni sve dugove podmirili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre koja je vlasnik Arene Zagreb tvrdi da je ostalo neplaćeno 17,5 milijuna kuna za depozit već sedam godina.

“Središnji državni ured za šport sa 31. prosinca 2017. godine, podmirio je sve dospjele obveze prema Gradu Zagrebu koje se odnose na plaćanje zakupnine i indeksaciju zakupnine za Arenu Zagreb.

Grad Zagreb kvartalno dostavlja Središnjem državnom uredu za šport Zahtjeve za doznaku subvencije za zakupninu Arene Zagreb. Zahtjev za doznaku subvencije za zakupninu Arene Zagreb za IV. kvartal 2017. pristigao je 27. listopada 2017. godine, isti je plaćen 31. listopada 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, 29. prosinca 2017. godine SDUŠ je podmirio i svih šest dospjelih obroka za plaćanje indeksacije zakupnine za Arenu Zagreb u iznosu od 1.476.163,48 EUR, odnosno 11.145.034,27 kuna sukladno Protokolu između Laništa d.o.o. i Zagrebačkog holdinga d.o.o. po kojem je trenutačni iznos indeksacije izračunat od strane društva Lanište d.o.o. za prvih sedam godina zakupa Arene Zagreb u ukupnom iznosu 2.952.326,95 EUR koji se plaća u omjeru 50 posto Vlada Republike Hrvatske, a 50 posto Grad Zagreb.

Stručno mišljenje je zatraženo slijedom dogovora postignutom na zajedničkom sastanku dionika koji su u obvezi izvršenja plaćanja zakupnine Arene Zagreb, a koji je održan 6. listopada 2017. godine”, odgovorili su iz ureda Janice Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.