Je li Češka teško oštećena protiv Portugala?

epa11420857 Nuno Mendes of Portugal (L) in action against Pavel Sulc of the Czech Republic during the UEFA EURO 2024 group F match between Portugal and Czech Republic, in Leipzig, Germany, 18 June 2024. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Portugal je u posljednjoj utakmici prvog kruga Europskog prvenstva svladao Češku 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Portugalci bili bolji na terenu Česi su također mogli barem do boda s obzirom da su od 62. minute vodili golom Lukaša Provoda. Sami su sebi zabili gol sedam minuta poslije, autogol je djelo Robina Hranača. Portugal se vratio u igru te su u 92. minuti preko Conceicaoa stigli do pobjede i tri boda. Za Portugal je igrao Cristiano Ronaldo, nije zabio, no zbog njegovog zaleđa, a poslije VAR intervencije, Portugalu je poništen jedan pogodak.

Bilo je i spornih situacija, naime, prije pobjedničkog gola Portugala Češka je bila u napadu, loptu je gurnuo Antonin Barak za Davida Douderu. Međutim, nakon sudara s Nunom Mendesom češki se igrač našao na travnjaku. Portugalski mu je branič ušao u putanju te ga je spriječio da ide na loptu.

U sljedećem je naletu i posjedu lopte Portugal zabio pobjednički gol. Izgledno je kako je prije tog pogotka napravljen prekršaj na igraču Češke. Česi su protestirali nakon nedosuđenog prekršaja, no bez uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I društvene mreže, dimni signali 21. stoljeća, tvrde kroz komentare kako je Češka teško oštećena, a što je krimen glavnog suca jer se VAR u takvim situacijama ne isključuje. Smatra se kako je Mendes napravio prekršaj prije pobjedničkog gola te pobjeda nije posve čista. Naravno, sve će se to vrlo brzo zaboraviti, a tri boda ostati će na kontu Portugalaca.

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.