Je li Filip Hrgović dobio novi nadimak?

filip hrgović
Foto: fah

Pred najboljim hrvatskim boksačem Filipom Hrgovićem izazov je karijere i napokon borba za svjetski naslov protiv itekako ozbiljnog protivnika. No, to je još daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš boksač, koji uz Thompsonovu uspješnicu ulazi u ring (”Geni kameni”), više je godina poznat kao “El Animal”. Međutim, kako piše portal gol.dnevnik.hr, Hrgović je dobio novi nadimak.

Hrgović će se za svjetsku titulu boriti protiv Daniela Duboisa. Karte su podijeljene, a promotor Frank Warren najavio je 5 vs. 5 boksačku priredbu. I tu je prilika za Hrgovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s najavom priredbe pojavio se i sjajan plakat. Naime, svi su boksači predstavljeni kao igraće karte, ali uz neki poseban nadimak. Hrgovićev nadimak, naravno, Hrvate najviše zanima. Na Filipovoj karti piše The Taxi Driver. Asocijacija je to na jedan od najboljih filmova svih vremena, s jednim od najbolje odrađenih glavnih likova.

Ide li se tu uistinu u smjeru Travisa Bicklea, kojeg je u Scorseseovom filmu iz 1976. godine maestralno odradio legendarni Robert De Niro? Nemoguće je točno definirati, ali nije ni bitno, bitno je da bi se navijačima mogao svidjeti.

Filipov protivnik Dubois je The Suit, odnosno odijelo, ali takav nadimak često se koristi u kontekstu visoko utjecajne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo je riječ o fikciji, vezanoj uz fantastičnu službenu najavu priredbe, gdje je svatko pa tako i Filip, odigrao svoju ulogu, piše portal gol.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.