Je li Lionel Messi već donio odluku?

epa08850912 FC Barcelona's Lionel Messi wearing a Newell's Old Boys jersey in memory of late Argentinian soccer legend Diego Armando Maradona celebrates after scoring the 4-0 lead during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and CA Osasuna at Camp Nou in Barcelona, Spain, 29 November 2020. EPA/Andreu Dalmau

Lionelu Messiju ugovor s Barcelonom ističe već za nekoliko mjeseci, zasad nije poznato hoće li Argentinac ostati na Nou Campu, a informacije i dezinformacije ne prestaju se pojavljivati u medijima. Ipak, ima onih koji tvrde kako je zapravo sve gotovo te da je ponajbolji nogometaš današnjice već odlučio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih je i bivši golman i sportski direktor Barcelone, Andoni Zubizarreta, koji tvrdi da je Messi donio odluku glede nastavka svoje karijere. Podsjetimo, Messi i Barcelona za vikend igraju finale Kupa kralja, a  Zubizarreta smatra da konačan ishod te utakmice neće utjecati na konačnu odluku Argentinca.

“Messi je zaslužio razmisliti i onda odlučiti. Predsjednik Laporta će učiniti sve da ga zadrži. Ako ostane sjajno, ako ne onda ćemo nastaviti igrati”, rekao je Zubizarreta te je dodao:

“Mislim da je Messi već donio odluku u svojoj glavi. On je veteran i svi smo imali onih dana kada odlučimo prekinuti karijeru’‘, te je nastavio iznoseći neka svoja iskustva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tako je meni bilo nakon poraza od Milana 4:0 u Ateni, ali 24 sata kasnije žena mi je rekla da nastavim. Messi je nogometaš, a ne marketinški proizvod. Dovoljno je star da zna da nekad gubi, nekad pobjeđuje.”

Lionel Messi je, podsjetimo, cijelu svoju karijeru proveo u Barceloni te mnogima izgleda pomalo nezamislivo vidjeti ga kako igra u nekom drugom klubu, no u sportu je sve moguće. Kako će se stvari razvijati vidjet će se već za nekoliko mjeseci, nije naodmet spomeniti da je Argentinac prošlog ljeta bio na rubu odlaska s Nou Campa, tada je za njega najveće zanimanje pokazao Manchester City Pepa Guardiole. Međutim, ispriječila se velika odšteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.