Je li Tramezzani zaista na izlaznim vratima?

Foto: fah

U Studiju 4 gostovali su sportski novinari Mario Zorko i Zdravko Reić te komentirali aktualnosti u hrvatskom nogometu s naglaskom na Jadranski derbi koji je odigran ovog vikenda. Hajduk je na Poljudu svladao Rijeku s 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije prvi put Hajduk ove sezone pobijedio Rijeku, no ovo je bila možda i najbolja utakmica otkad je Tramezzani trener. Predstavili su neke snage, mlade Biuka i Ljubičića, tandem koji bi mogao puno značiti Hajduku u budućnosti i dignuti ga. Veseli da se Hajduk konsolidirao, protiv Osijeka nisu imali nijedan udarac u okvir gola, a sada protiv Rijeke sve je prštalo na sve strane. Fantastična utakmica, prava najava derbija za srijedu, rekao je Zorko.

Zdravko Reić bio je iznenađen s odličnom predstavom splitske momčadi.

– Moram priznati da sam ostao iznenađen jer nakon tri utakmice gdje je Hajduk od devet bodova osvojio samo jedan, bilo je teško očekivati da Hajduk može protiv Rijeke tako dobro zaigrati. Pogotovo jer je trener Hajduka Tramezzani robovao nekim svojim idejama i forsirao igrače koji su iskusni, ne znam što je htio s Jairom na desnom boku protiv Dinama? Kačaniklić je dosad igrao slabo, on je isto bio pod upitnikom. Silom prilika Tramezzani je stavio mlade igrače, agresivne, Biuka i Ljubičića, tako da je ta utakmica njih afirmirala i pokazala njihove kapacitete. Pokazalo je to da Hajduk treba forsirati svoju “dicu”, rekao je Reić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kuloarima mogu se čuti priče da Paolo Tramezzani neće sljedeće sezone voditi Hajduk.

– Mislim da je Tramezzani zaista na izlaznim vratima, pogotovo radi nekih gafova, u vezi onoga što je išao pitati Kastratija za dres Dinama, što na ovoj utakmici nije izašao u službenoj trenirci Hajduka, imao je drugu firmu. On je svjestan da je gotov i sad je pitanje tko će biti? Ja sam bio uvjeren da kad je došao Lukša Jakobušić i kad je odlučio skratiti stručni stožer te kad je za trener druge momčadi doveo Gorana Sablića, ja sam bio uvjeren da igra druge momčadi može biti “iskaznica” Sabliću za prvu. Međutim, ta druga momčad bila je loše koncipirana zbog toga je i ukinuta, ali on je dobar trener i on bi, uz podršku, napravio pravu momčad i dobro odradio ulogu trenera, smatra Reić.

– Kastrati je bio njegov igrač, ali to se moglo na drugačiji način. Mislim da je to povezano s time jer njemu jasno da odrađuje još samo nekoliko utakmica do kraja sezone i da mu Hajduk neće produžiti ugovor. Poslije utakmica s Rijeke nije bio taj koji je izašao pred novinare i dao izjavu već pomoćnik, i to govori da su te veze popucale i da će Hajduk u potragu za novim trenerom, dodaje Zorko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Studiju 4 komentirali su se i ostali događaji u Prvoj HNL-u, Nenad Bjelica te njegovi istupi u medijima u posljednje vrijeme.

– Mislim da je Bjelica prije utakmice s Varaždinom prevršio svaku mjeru. On je loš gubitnik, i u Dinamu je izgubio dva Kupa od Rijeke, možda i zbog toga ima takav stav prema Rijeci. To je bilo nesportski i prostački, rekao je Zorko.

– On otvara front sa svime i svakime, a onda je jučer protiv Varaždina bio korektan i rekao da su zaslužili bod. Bjelica smatra da su svi udruženi, članovi “Korporacije”, da žele igrati žestoko protiv Osijeka, što mislim da je apsurd. Kad je bio trener Dinama, nije govorio tako, zaključio je Reić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorili su i o Dinamu, promjenama na trenerskim pozicijama u HNL-u, ali i o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.