Je li trener koji je ”protjerao” Marija Mandžukića već biviši? Juventus u pregovorima s Pochettinom?

Foto: fah

Nogometaši Juventusa sinoć su na svom terenu u Torinu doživjeli novi veliki šok, pobijedili su Lyon 2:1, oba pogotka postigao je Cristiano Ronaldo, ali su ispali već u osmini finala Lige prvaka budući da su u prvom susretu u Lyonu poraženi od 1:0. Ovaj novi prerani posrtaj Juventusa u ranoj fazi Lige prvaka dobrano je uzdrmao klub, prvi čovjek kluba, Agnelli, nakon utakmice, prema pisanju talijanskih medija, bio je ”bijesan”. Većina talijanskih medija konstatirala je kako bi utakmica Juvea protiv Lyona mogla biti ujedno i posljednja na klupi za trenera Maurizija Sarrija, čiji potezi, poput protjerivanja hrvatskog napadača Marija Mandžukića, nisu uvijek nailazili na odobrenje navijača. Kako stvari stoje, a bez obzira što je Sarri kazao kako ne vjeruje da će čelnici kluba odlučiti o smjeni na temelju ” samo jedne utakmice”, Juve je u potrazi za Sarrijevim nasljednikom. Ispadanje u Ligi prvaka, već u osmini finala, od Lyona, nije ”samo jedna utakmica”. I Lyon, ne podcjenjujući nikoga, nije Barcelona, nije Manchester City, nije PSG….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon je, kako smo već spomenuli, u prvoj utakmici slavio sa 1:0 i zbog gola u gostima uspio je proći dalje. Juventus je, s obzirom na to koliko su uložili u pojačanja, imao velike ambicije u Ligi prvaka, pa i one najveće. Ispali su prerano, ali ispali su zasluženo. Nakon sinoćnjeg ispadanja na udaru se našao Sarri, osvajanje talijanskog prvenstva navijačima, čelnicima kluba, pa ni prvoj zvijezdi Cristianu Ronaldu, više nije dovoljno.  Ovo je veliki neuspjeh i Sarri će ga vjerojatno osjetiti.

Kako piše Sport Italia čelnici Juventusa su odlučili uručiti otkaz Sarriju, no, to će se i službeno potvrditi nakon što za njega pronađu zamjenu. Na listi kandidata nalazi se nekoliko imena, a navodno prva želja je Mauricio Pochettino. Navodno je talijanski klub već kontaktirao Pochettina koji je bez posla već više od pola godine nakon što je dobio otkaz u Tottenhamu. Prema svemu sudeći u tijeku su pregovori između Pochettina i Juventusa. Hoće li on i doista doći u Torinu znat će se vrlo brzo, bez obzira što aktualna sezona, barem kad su europski kupovi u pitanju, još nije završila nova je već pred vratima. Juventus treba brzo rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.