Jedan od najboljih košarkaša svijeta Kevin Durant donirao tri milijuna dolara sveučilištu Teksas

Foto: fah

Zvijezda NBA lige i Golden State Warriorsa Kevin Durant (29) donirao je tri milijuna dolara sveučilištu Teksas koje je pohađao prije prelaska u NBA ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant je za Teksas igrao samo jednu sezonu u kojoj je proglašen sveučilišnim košarkašem godine. Durant je imao prosjek od 25.8 koševa, 11.1 skokova i 1.3 asistencije po utakmici.

Nakon samo jedne sezone provedene na sveučilištu odlučio se prijaviti na NBA draft 2007. godine, a kao drugi ‘pick’ izabrao ga je Seattle SuperSonics. Vlasnik kluba Clay Bennett je Sonicse 2008. preselio u Oklahoma City, a Durant se u klubu zadržao do srpnja 2016. kada je preselio u redove Warriorsa.

“Godina provedena na sveučilištu Teksas je bila temelj onoga što sam danas kao osoba i kao igrač. UT će zauvijek biti dio moje obitelji,” kazao je Durant dodavši: “Želio sam nešto vratiti sveučilištu i pomoći kako bi i budući sportaši imali sve mogućnosti koje su im potrebne za uspjeh.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U znak zahvale vodstvo sveučilišta je jedan objekt u kampusu nazvalo po Durantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.