Jedan od junaka povijesne pobjede Lokomotive: ”Nemamo navijače, ali imamo atmosferu, svi smo kao jedna obitelj”

Foto: fah

Nakon velike i za mnoge iznenađujuće povijesne pobjede Lokomotive u Osijeku kojom je zagrebački klub, akoji su donedavno neki mediji nazivali posprdno Mamićevom filijalom, izborio 2. mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka traju analize, sliježu se dojmovi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak pobjede Lomotive u Osijeku bio je 24-godišnji golman Ivan Grbić, koji je fenomenalno branio u Gradskom vrtu,bio je, dakako,presretan.

”Nemamo navijače, ali imamo atmosferu, svi smo kao jedna obitelj. Dobili smo slobodno do utorka. Vidjeli smo s kim igramo u Ligi prvaka, ali zasad smo fokusirani samo na Kup, trener nas drži na zemlji”, kazao je u razgovoru za 24 sata Grbić.

Pred Lokomotivom je, naime, i finale Kupa Hrvatske, ukoliko pobijede Rijeku osvojit će prvi trofej u povijesti.  Iako je Rijeka po nekima favorit Lokosi će se sasvim sigurno boriti, momčad je to s karakterom. Često su se vraćali iz ponora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Grbić u Osijeku odigrao najbolju utakmicu u svojoj karijeri? Branio je sve što je trebalo, čak i ono što bi malo tko obranio.

”Ma nije, imao sam ja boljih utakmica, čak i ove sezone. Ova je bila možda rezultatski najneizvjesnija. Sve ono što smo radili ove sezone stalo je u tih 90 minuta. Pokazali smo strašan karakter, pobijedili smo u gostima momčad koja na svom terenu nije izgubila godinu i pol dana. Golove u 90. i nekoj minuti zabijali smo Dinamu, Hajduku, dva Interu, Osijeku u završnici”, rekao je Grbić te je dodao:

”Drugo mjesto je strašan rezultat. Pa Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek imaju po 10 puta veće proračune od nas. Koja je tajna dobrih rezultata? U klubu je sve sjajno posloženo, od uprave do trenera. Mi igrači se sjajno slažemo, svi smo kao jedna velika obitelj. Puno je mladih igrača, puno profesionalaca, imamo trenera koji nam ne daje da poletimo. I sada kada smo završili prvenstvo stojimo čvrsto na zemlji. Rijeka je sjajna momčad i bit će to teška utakmica. No ne bojimo se.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li bilo slavlja sinoć nakon povijesne pobjede?

”Naravno, ali ništa pretjerano. Nakon utakmice feštali smo u autobusu na putu prema Zagrebu. DJ je bio naš kapetan Denis Kolinger, puštale su se domaće pjesme, gorjelo je sve. Ma, znate, standardno, Oliver, Mate Mišo Kovač, Mladen Grdović, dalmatinske”.

Lokomotiva u subotu protiv Rijeke igra finale Kupa u Šibeniku, na Šubićevcu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sve naše misli okrenute su ka toj utakmici, zato i kažem da nismo previše slavili. Trener nam je dao slobodno do utorka, da malo napunimo baterije. Nemamo navijače, ali imamo tu atmosferu i uživamo svaki dan doći na trening. Na putovanjima, u busu, ta zezancija. Baš uživamo svaki dan. To se na kraju vidi na terenu.”

Tri moguća protivnika Lokomotive u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka već su poznata, to su, ako ne bude se dogodilo nešto nepredviđeno, Besiktas, Viktorija Plzen ili bečki Rapid.

”Vidio sam moguće protivnike i to su sve veliki klubovi. Počašćeni smo što smo u takvom društvu. Znate što je to za klub kao što je Lokomotiva. Sretni smo što smo ušli u takvo birano društvo, ali mi sada imamo finale Kupa. Po povratku u Zagreb uopće nismo pričali o Ligi prvaka jer smo fokusirani na Kup. Imat ćemo samo tri-četiri dana slobodno nakon finala, a nakon toga ćemo se pripremiti za novu sezonu. Kreće HNL, a onda ćemo se okrenuti kvalifikacijama za Ligu prvaka. Sigurno da ćemo dati sve od sebe da Hrvatsku prezentiramo u Europi u najboljem mogućem svjetlu”, zaključio je sjajni čuvar mreže Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.