Jedan od najluđih ljetnih prijelaznih rokova posljednjih godina: Juventus iz Reala dovodi Hazarda?

epa09409512 Argentinian striker Lionel Messi poses with his new PSG jersey after his press conference as part of his official presentation at the Parc des Princes stadium, in Paris, France, 11 August 2021. Messi arrived in Paris on 09 August and signed a contract with French soccer club Paris Saint-Germain. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Prolaze i posljednji dani ovogodišnjeg spektakularnog ljetnog prijelaznog roka za nogometaše tijekom kojeg su svoje klubove napustili, i nove pronašli, ponajbolji igrači svijeta ovog trenutka. Lionel Messi, koji je iz Barcelone, ne svojom krivicom, prešao u PSG te Cristiano Ronaldo koji je napustio Juventus te se poslije 12 godina vratio na Old Trafford, u dres Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, to nije sve, očekuje se da bi Kylian Mbappe mogao karijeru nastaviti u dresu Real Madrida, najviše je tijekom ljetnog prijelaznog roka potrošio Arsenal, a pojačao se i Manchester City, koji je dugo bio klub koji je lovio Ronalda, međutim, od toga na kraju nije bilo ništa. City je uspio dovesti Grealisha,  no nije uspio angažirati Harryja Kanea, koji je ostao u Tottenhamu.

Podsjetimo, prijelazni rok je u Francuskoj i Engleskoj počeo još 9. lipnja te će trajati do utorka, dakle, do 31. kolovoza. U našoj je zemlji prijelazni rok započeo nekoć davno, 15. lipnja te će također trajati do kraja kolovoza. Najranije je prijelazni rok počeo u Francuskoj te Engleskoj, a i najatraktivniji transferi odvijali su se u ligama spomenutih zemalja. U Rusiji je ljetni prijelazni rok počeo 26. srpnja i trajat će do 17. listopada. Ljetni prijelazni rok u Italiji, Njemačkoj i Španjolskoj počeo je u ponoć 1. srpnja te će trajati do 2. rujna.

Recimo kako je Juventus ostao bez Cristiana Ronalda koji se vratio na Old Trafford, takvim razvojem događaja zadovoljne su obje strane, kako torinski klub tako i portugalski reprezentativac budući da je u posljednjoj fazi međusobne suradnje došlo do potpunog raskola. Kao zamjenu za Ronalda Stara dama bi trebala iz Reala dovesti belgijskog nogometaša Edena Hazarda, koji se u Madridu nije snašao. Barem tako najavljuje Realov bilten – Marca, koja tvrdi kako bi Real takvim potezom otvorio prostor za francuskog reprezentativca, već spomenutog Mbappea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.