Jedna od legendi hrvatskog rukometa nakon pobjede protiv Islanda tvrdi: ‘Hrvatska ima materijala za polufinale SP-a!’

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija, bodrena sjajnim navijačima, a predvođena Lukom Stepančićem, uspješno je startala na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, odnosno Danskoj. Naime, Hrvatska je u prvoj utakmici svladala Island 31:27 te tako najavila velike mogućnosti.  Dva su boda u džepu, na redu je Japan.

Trijumf hrvatskih rukometaša u Dnevniku Nove TV prokomentirao je bivši hrvatski rukometaš, jedna od legendi hrvatskog rukometa, Ivica Obrvan.

Na pitanje voditelja imaju li navijači razloga za zadovoljstvo nakon ovakvog starta na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. Obrvan je odgovorio:

“Imamo razloga, prije svega zbog pobjede, jer uvijek je ta prva utakmica teška. Zasluženo smo pobijedili jednu čvrstu i odličnu ekipu Islanda. U ovom trenutku nemamo vremena za neku dublju analizu, ali ono što treba naglasiti da smo u dva navrata izuzetno kvalitetno reagirali, pri kraju prvog i pri kraju drugog poluvremena.”

Koje su bile dobre hrvatske strane tijekom utakmice, a koje one malo manje dobre?

“Pa mislim da nakon ove utakmice možemo istaknuti samo pozitivne stvari – to vraćanje nakon vodstva reprezentacije Islanda, vrlo dobru obranu 5-1 na čelu s Domagojem Duvnjakom gdje je on zatvorio u ključnim trenucima protok lopte između vanjskih pucača Islanda i time omogućio Marinu Šegi da s ostatkom naše obrane napravimo preokret i dođemo do ključnih lopti s kojima smo na kraju napravili preokret. U napadačkom dijelu treba izdvojiti Luku Stepančića koji je odigrao perfektnu utakmicu, potpomognut Lukom Cindrićem. Iako kao trener nikad ne volim izdvajati pojedince jer ovo je kolektivni sport, mislim da su to ta tri-četiri igrača koji su iznijeli teret. Mi imamo takvu kvalitetu da će netko drugi na idućim utakmicama doći do izražaja.”

Pobjedom se Hrvatska približila minimalnom zacrtanom cilju na ovom SP-u, ulasku među sedam i mjestu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. No, mogu li se rukometni Vatreni nositi s reprezentacijama koje mnogi smatraju glavnim favoritima turnira, kao što su Nijemci, Francuzi, Danci, Španjolci…?

“Svjetsko prvenstvo je nepredvidljivo, dugačko. Nema reprezentacije koje će u jednom dahu odigrati cijeli turnir, svatko će se negdje jednom poskliznuti ili imati loš dan. E sad, pitanje je kad će se kome to dogoditi. Ovo je bilo otvaranje malo iznad očekivanja što se tiče prikazane igre jer nismo igrali s Bahreinom ili Japanom. Optimizam postoji, a hrvatska reprezentacija nikad se ne smije zadovoljavati sa sedmim mjestom, ovdje ima materijala da traži polufinale u svakom slučaju.”

Na kraju, koje bi eventualno Obrvan pojedince istaknuo?

Možda tih Šeginih 12 obrana nije kao 20, ali postotak je jako visok. Ključne obrane su bitne, sjetimo se one kod dva razlike za Island 10-ak minuta prije kraja iz koje se rodila kontra i preokret. Općenito smo za sami start izgledali više nego dobro.”

Izvor: narod.hr