Jednoglasna odluka: Gradu Splitu dionice Hajduka

Foto: fah

Splitsko Gradsko vijeće na sjednici je u utorak jednoglasno izglasalo prijenos 9,82 posto dionica HNK Hajduk na Grad Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bila jedina točka dnevnog reda 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Splita koja se održala odmah nakon što je završila 5. sjednica. Na sjednici na kojoj se odlučivalo o prihvaćanju 9,82 posto dionica nije bilo vijećnićkih pitanja, a za taj je prijedlog svih 28 vijećnika diglo ruku.

Tim je jednoglasnim prihvaćanjem gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara dobio pravo da potpiše ugovor kojim gradski udio u vlasništvu Hajduka sa 56 posto “skače” na 65,, a čija bi se vrijednost kretala oko 26,5 milijuna kuna.

Vlada RH je krajem studenog mjeseca donijela odluku da se od prodaje izuzme 52.690 dionica Hajduka koje su prešle u vlasništvo države nakon što ih je bez naknade predala aržavna agencija za sanaciju banaka (DAB), te da će država te dionice prenijeti na Grad Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o dionicama nominalne vrijednosti 26,5 milijuna kuna, koje čine 9,82 posto temeljnog kapitala Hajduka čime vlasnički udio grada Splita u Hajduku raste s 56,1 porasti na 65,92 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.