Jedriličar Paolo Mavričić osvojio je svjetsku juniorsku broncu

Hrvatski jedriličar Paolo Mavričić osvojio je brončanu medalju u klasi Laser 4.7. na svjetskom juniorskom prvenstvu koje je održano u japnskom Karatsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europskom prvenstvu Lasera 4.7 u Norveškoj u srpnju Mavričić je najavio da je u izvrsnoj formi, zauzeo je deveto mjesto i sa samopouzdanjem otputovao sa svojim trenerom Damirom Nakrstom u Karatsu. U Japanu je Paolo odlično krenuo od prvog dana natjecanja. Trećeg dana prvenstva preuzeo je prvo mjesto, koje je držao dva dana. Nažalost, malo slabiji nastup predzadnjeg dana regate, odnio je broj jedan, međutim ostao je na stabilnom trećem mjestu, koje je sačuvao. Zlato je osvojio Francuz Alexander Boite. Joško Galović zauzeo je 31. mjesto.

Mladi 17-godišnji Opatijac nije bio član kadetske reprezentacije, nije se isticao u kadetskom uzrastu, no u dvije godine juniorskog staža očito su stvari sjele na svoje mjesto.

Mavričić je tako nastavio tradiciju dobrih hrvatskih rezultata u ovom juniorskom samcu. Zadnje medalje osvojila je Anja Hamerlitz 2012. godine, europsku i svjetsku broncu. Hamerlitz je također Opatijka, koju je vodio isti trener Damir Nakrst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.