Jeličić: Najveći je rizik ne preuzeti nikakav rizik

Foto: snimka zaslona

– Iskreno, naša je utakmica bila danas najlošija. Njemačka i Japan pa Španjolska s Kostarikom su bile puno zanimljivije i moglo se puno toga dobrog vidjeti, rekao je Nenad Bjelica u emisiji Qatara komentirajući današnje utakmice na Svjetskom prvenstvu u Kataru, posebno nastup svjetskih doprvaka protiv Maroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Definitivno je nedostajalo rizika u igri. Preko bokova nismo bili dovoljno ofenzivni, nismo bili dovoljno konkretni. Naši bekovi su odradili defenzivni dio vrlo korektno, no u ofenzivi nam nisu ništa donijeli. Kad imate tri vezna igrača koji u sredini terena svi su u prilazu i svi žele loptu jednostavno bekovi moraju biti ta krila, a krila moraju igrati kao polušpice u međuprostorima. Poslije toga smo imali utakmicu sa Španjolskoj koja igra u sličnom sustavu i vidjelo se kako taj sustav treba izgledati, istaknuo je Bjelica.

– Bili smo usredotočeni na našu prvu utakmicu, zapravo cijela energija je otišla prema njoj. U životu tako i u sportu najveći je rizik ne preuzeti nikakav rizik i u tom kontekstu dobro je da nismo dobili neki zalutali metak. Imamo dosta vremena i prostora i unutarnjih resursa da možemo nadoknaditi potrošeno, rekao je Joško Jeličić.

– Mislim da smo svi malo precijenili Maroko. Utakmica u kojoj je kvaliteta, i individualna i ekipna na strani Hrvatske, mi smo trebali biti ti koji će preuzeti rizik. Najvažnije je preuzeti poruku i lekciju, najvažnije je da su igrači i izbornik svjesni da su odigrali lošu utakmicu. U tom kontekstu može biti samo bolje. Ako imaš takva tri vezna igrača trebaš igru prilagođavati ili njima ili kompatibilnosti igrača. Danas nije bilo dobro. Činjenica je da su Lovren, Gvardiol i Luka Modrić imali 50 posto dodavanja od svih naših dodavanja. Tu leže problemi, mi moramo dovesti igrače u komfornu zonu. Perišić nije imao nijedan dribling nijedan centaršut na utakmici. Tu mora izbornik dati odgovor, odnosno sljedeću utakmicu pripremiti na pravi način, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.