Jeličić odgovorio kritičarima: Užasavam se što moram dijeliti komad ove prekrasne zemlje s tim hrvatskim jalom!

Foto: snimka zaslona

– Jučer tuga, danas ponos. Tužni smo bili, ali to je realnost, Argentina je zasluženo pobijedila. Imamo još jednu važnu utakmicu. Moramo biti ponosni na momke i stožer što god bude u toj utakmici. Ostvarili su vrhunski rezultat, rekao je Mario Carević u emisiji Qatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Koje su sve velike nogometne reprezentacije već doma, a o Italiji, koja se nije uopće plasirala, da ne govorim. O čemu mi pričamo. Ovo je veliko kao Biokovo, dodao je Carević.

– Od 211 članica FIFA-e samo su dvije reprezentacije odigrale 14 utakmica, Hrvatska i Francuska. Na šest svjetskih prvenstava tri puta smo bili među četiri najbolje. Oni su jedina hrvatska izvrsnost koja je prepoznata u cijelom svijetu. Ne treba se puno objašnjavati. Ovo što smo napravili, ne samo u nogometu, općenito hrvatski sportaši. Bez njih smo u svijetu jako mali, s njima smo prepoznatljivi. Sve druge reprezentacije i zemlje gledaju s respektom prema Hrvatskoj, istaknuo je Joško Jeličić.

– Postoji taj hrvatski jal, užasavam se što moram dijeliti s tim manjinskim dijelom ovu zemlju. Hvala našima na emocijama i ponosu. Glavu gore, u subotu izađite i dajte sve od sebe, a u nedjelju se vidimo na dočeku da vam zahvalimo na svemu, rekao je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazneni udarac iz kojeg je Lionel Messi doveo Argentinu u vodstvo protiv Hrvatske izazvao je brojne rasprave diljem svijeta. Za jedne je odluka talijanskog suca Danielea Orsata ispravna, dok su za druge Vatreni oštećeni.

– Pokušavam biti objektivan i iskren. Po meni penal nije bio. Livaković se zaustavio, Alvarez je naletio inercijom. To nije opravdanje za gubitak utakmice, ali taj je detalj odredio utakmicu jer smo do tog trenutka bili bolji na terenu, smatra Carević.

– Imamo 30-ak minuta igre i kontrole. Orsato sudi kazneni udarac. Ja sam, priznajem, zadrta Hrvatina. Uzet ću mišljenja relevantnih stručnjaka koji su apsolutno složni da kaznenog udarca nije bilo. Nakon toga valja istaknuti izbornika Scalonija. Nakon poraza od Saudijske Arabije treba mu odati priznanje. Igrali su 4-4-2, oni su nas zagušili. Messi je najbolji igrač u povijesti, a momčad ima jasan plan. Drže posjed, dobro se brane, kreiraju prostor za Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.