Jerkan: Hrvatska zna kako s Argentinom, u Kataru možemo do kraja

Foto: fah

Skaut hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Jerkan smatra da je Hrvatska mentalno čvrsta te da će u utorak ravnopravno igrati s Argentinom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Radimo impresivan posao. Nakon rezultata u Rusiji bilo je teško napraviti nešto slično, no sada možemo to ponoviti, pa čak i otići do kraja, rekao je 58-godišni Jerkan u razgovoru za španjolsku radijsku postaju Cadena SER.

– U grupnoj fazi imali smo teške protivnike. Maroko smo smatrali izuzetno zahtjevnim suparnikom. Skautirao sam Maroko, gledao sam njihove dvije prijateljske utakmice odigrane u Španjolskoj, s novim izbornikom. Jako me je tada iznenadio, a sada vidimo kako to funkcionira, rekao je Jerkan, nekadašnji branič hrvatske reprezentacije.

– Mi smo od početka znali što trebamo napraviti. Prvi cilj nam je bio proći skupinu, a nakon toga smo bili svjesni da se može dogoditi bilo što, izjavio je Jerkan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ekipa igra na visokoj razini, savršeno funkcionira, zna što treba raditi. Koncentrirana je i izuzetno mentalno snažna, što smo vidjeli protiv Brazila. Gubili smo tijekom produžetka, no nismo potonuli. Natjecali smo se kao da je bila prva minuta, mentalno to nije utjecalo na nas, objašnjava Jerkan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.