Jesu li se u Maksimiru pomirili s gubitkom naslova i odlazi li Ivajlo Petev?

Foto: fah

Nakon teškog poraza Dinama u derbiju na Maksimiru protiv Hajduka, koji je svladao Dinamo u njegovom ”dvorištu” poslije devet sušnih godina, postavilo se napokon i pitanje odgovornosti trenera Ivajla Peteva. Rijeka je s obzirom na prednost od pet bodova vrlo blizu naslova prvaka, iako je veliku priliku propustila sinoć u Puli. Pobjedom bi momčad s Rujevice pobjegla na sedam bodova, no, zahvaljujući brojnim promašajima uzeli su tek bod, a i pogodak su prema mišljenju mnogih postigli iz zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarski stručnjak Ivajlo Petev Dinamo je preuzeo u 11. kolu, modri su tada za Rijekom zaostajali četiri boda, sedam kola prije kraja prvenstva bodovni zaostatak Dinama je pet bodova. Drugim riječima, ne samo da Petev nije napredovao s momčadi već je glavni konkurent pobjegao za dodatni bod i to baš zahvaljujući velikoj pogrešci bugarskog trenera uoči derbija protiv Hajduka. Naime, Petev je ispromiješao momčad, na travnjak poslao ekipu koja nikad nije igrala u istom sastavu i, naravno, izgubio.  Modri su potpuno razočarali igrom, djelovali su kao razbijena vojska sastavljena od vrsnih pojedinaca, koji bezglavo lunjaju terenom.

Jesu li se, kako neki mediji pišu, u Maksimiru pomirili s drugim mjestom i ako jesu kakve će to posljedice imati po Peteva? Prema nekim informacijama bugarski strateg na klupi hrvatskog prvaka trebao bi ostati najduže do kraja sezone, dakle, taman toliko koliko je potrebno da Dinamo krunu preda u ruke momčadi Matjaža Keka. Poslije Hajduka Petev se obrušio na igrače te je u jednom trenutku rekao kako ga je sram, bio je nezadovoljan pristupom svojih igrača, no, nije iskoristio priliku i posipao se pepelom iako je imao puno razloga za tako nešto.

Na udaru trenera bio je najveći dragulj u Dinamovoj kruni ovog trenutka, mladi Ante Ćorić, za kojeg je Petev ustvrdio kako ima snage tek za pola sata, iako je protiv Hajduka mladi hrvatski reprezentativac uz Soudanija bio najmanje loš pojedinac i obezglavljenoj momčadi Dinama. Tko je odgovoran zbog činjenice da Dinamo izgleda kao ispuhani balon, momčad bez snage?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada se čelnici Dinama ne izjašnjavaju, što nije tipično za Maksimir, u kojem navodno vrije kao u loncu, Zdravko Mamić također je nezadovoljan. Svoje je nezadovoljstvo izrazio uoči utakmice protiv Hajduka kada se, ljut zbog naknadne kazne Soudaniju, koja je kasnije ukinuta, obrušio na sve i svakoga, no, dobro upućeni tvrde da je dio kritika bilo usmjereno, između redaka, i prema aktualnom stručnom stožeru najskuplje hrvatske nogometne momčadi.

Svaka utakmica za Dinamo i Peteva do kraja prvenstva je kvalifikacijska, u srijedu modri putuju u Koprivnicu, na tradicionalno teško gostovanje. ”Slaven mora pasti”,  u glas govore Dinamovci. Neki tvrde da bi Koprivnica, u slučaju neuspjeha, mogla biti posljednja hrvatska prvenstvena postaja bugarskog trenera Ivajla Peteva, koji je s Dinamom u Europi srušio sve negativne rekorde koje je mogao srušiti.

Ako se već ne može do titule, tvrde mnogi, imperativ Dinama svakako je Kup, godina bez trofeja bila bi izgubljena godina višestrukog hrvatskog prvaka. No, i u Kupu modre čeka težak sportski obračun s Rijekom. Je li ovakav Dinamo spreman za takav sraz?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.