Jesu li Vatreni dobrodošli na Poljud s obzirom na poruku legende Hajduka?

Foto: fah

Novi hrvatski izbornik Zlatko Dalić bivši je Hajdukovac, dijelu medija to je bilo dovoljno za kalkulacije koje su išle prema zaključku kako će to biti dovoljan razlog da se reprezentacija vrati na Poljud, odakle je prije nekoliko godina ispraćena sa svastikom, skandal još uvijek nije dobio svoj epilog. U međuvremenu hrvatski nogomet prošao je kroz turbulentni period satkan od poraza, prijetnji i nasilja. Razmišljalo se o Poljudu čak i kad su dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u pitanju u 11. mjesecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se novom izborniku, govorilo se kako će zbog Dalića doći do zatopljenja odnosa između dijela Torcide te hrvatske reprezentacije, odnosno, vodstva HNS-a, međutim, od toga gotovo je sigurno neće biti ništa, barem zasad. Naime, legendarni bivši golman Hajduka, koji je s klubom igrao Ligu prvaka prije 23 godine, Tonči Gabrić, izravan je u Sportskom novostima te tvrdi kako je nemoguće realizirati dolazak reprezentacije na Poljud dok je aktualno vodstvo na čelu HNS-a. Naravno, Gabrić niti jednog trenutka nije spomenuo svastiku i diverziju koju su Vatreni doživjeli kad su posljednji put gostovali u Splitu, a za što sasvim sigurno pravi navijači nisu odgovorni. Još uvijek se, nažalost, odgovorni za svastiku nisu pronašli, iako je bivši ministar unutarnjih poslova u Vladi Zorana Milanovića, Ranko Ostojić, obećavao kako će čitav slučaj biti vrlo brzo riješen. Promijenila se vlast, mijenjali se ministri, premijeri, no, raspleta nema.

Bez obzira tko bio na čelu HNS-a što ćemo s igračima, s Lukom Modrićem koji se kao lav bori za Hrvatsku na sportskom travnjaku, jesu li i igrači zaslužili odbojnost u Splitu? Kad je u nekim prošlim vremenima reprezentacija posve nepravedno zaobilazila Poljud iz Splita su posve opravdano dolazile osude takvog ponašanja, danas kad se praktički Vatreni nude Poljudu, koji ima sve uvjete za jednu sjajnu nogometnu feštu, iz Splita zapravo na neki način stiže odbijenica, koju je na ne baš uvjerljiv način sažeo Tonči Gabrić. Uoči presudne utakmice za ovu generaciju Vatrenih, onu u Kjevu protiv Ukrajine, dio je Torcide navodno pozvao na navijanje, ali za Ukrajince.

Ima li onda izbora hrvatska reprezentacija, osim Zagreba te eventualno Osijeka s obzirom na kapacitet Rujevice od samo 8000 gledatelja? Prema svemu sudeći Hrvatska će dodatne kvalifikacije ipak igrati na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.