Još samo nekoliko dana do velikog boksačkog spektakla Zagreb Boxing Explosion

Foto: G.I.Tepeš

Približava nam se Zagreb Boxing Explosion, veliki boksački spektakl koji će se ove subote, 18.2. održati u zagrebačkom hotelu Westin. Vrhunac spektakla je borba za WBC naslov Mediteranskog prvaka između 18-godišnjeg Luke Pupeka (9-0) i njegovog izazivača, iskusnog Francuza Jean Michel Hamilcaroa (22-7-3, 6K0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Pupek je sa svega 16 godina postao najmlađi hrvatski profesionalni boksač, no njegova ljubav prema sportu seže još u rano djetinjstvo. S 8-9 godina starosti je krenuo na boks sa svojim ocem i zaljubio se u sport. Nešto što bi većini dječaka njegovih godina bio samo hobi ili prolazni interes, Luki je preraslo u karijeru.
Danas trenira dva puta dnevno i sanja o danu kada će postati prvak svijeta. No Luka također prilazi svojem sportu ozbiljno i bez velikih maštanja te ne misli da će uspjeh doći preko noći. Smatra da treba biti uporan kako bi jednog dana došao do prilike da se bori za naslov svjetskog prvaka.

Luka boksa u kategoriji do 69 kilograma i iako je mlad, kaže da nema problema s održavanjem težine, jer mu nije problem pridržavati se pravila i biti discipliniran. Uopće mu nije bitno tko mu je protivnik, glavno mu je da boksa za titulu. Veliki uzor mu je Floyd Mayweather, kojem se divi zbog stila borbe i svega što je postigao u karijeri.
Iako je Luka maksimalno posvećen boksu nije zapostavio svoje obrazovanje. Trenutno studira na Ekonomskom fakultetu u Rijeci i smatra da je obrazovanje jednako važno kao i sport jer se nikada ne zna što će doći iduće u životu.

Na treningu otvorenom za javnost Luka je izjavio da se osjeća odlično i jako motivirano. Zadovoljan je jer su pripreme prošle bez povreda i jer ulazi potpuno spreman i zdrav u ring. Po pitanju kako vidi nadolazeću borbu rekao je: „Borim se protiv jako agresivnog borca, Jean Michel Hamilcaroa kojem ne odgovara boks s distance pa je upravo i plan nametnuti svoj stil kroz prve tri runde i dizati tempo. Ako se otvori prilika za nokaut, naravno da ću ju iskoristiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče njegovih psihičkih priprema za borbu, rekao je kako nema posebne stvari koje radi jer je po prirodi jako motiviran za boks, a i unutar ringa je mirne glave i skoncentriran na provedbu plana kojeg je trener pripremio.

Osvajanje WBC Mediteran titule je prvi korak prema velikoj međunarodnoj karijeri. Pobijedi li u borbi ovaj vikend, kreće u napad na svjetsku juniorsku WBC titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.