Još samo jedna prepreka: Dinamo pred glamurom Lige prvaka…

Foto: fah

Dinamo još samo jedna prepreka dijeli od elitnog nogometnog društva, u kojem rezervirano mjesto imaju velikani europskog i svjetskog nogometa, Real, Barcelona, Bayern, Liverpool, Juventus….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak, kako smo već u više navrata ponovili, večeras kreće u bitku za nešto više od 15 milijuna eura, i dok je to za gore spomenute klubove ”sitniš” s obzirom da u pojačanja ulažu stotine milijuna eura za hrvatske prilike radi se o astronomskim ciframa. Modri će u slučaju da nakon dvije utakmice izbace norveški Rosenborg zaraditi 116 milijuna eura, više nego dovoljno da i u idućim godinama bez većih problema zadrže primat u hrvatskom nogometu. Činjenica da zagrebački klub već godinama s relativnim uspjehom igra na europskoj sceni glavni je razlog nedodirljivosti u domaćem prvenstvu.

Plasmanom u play-off Lige prvaka hrvatski prvak zaradio je osam milijuna eura, Rosenborg je postaja koju Dinamo mora proći ako želi uzeti još toliko, da ne spominjemo mogućnost zarade u samoj grupnoj fazi najjače klupske nogometne lige na svijetu, naime, svaki osvojeni bod u Ligi prvaka UEFA bogato nagrađuje. Podsjetimo, svaka pobjeda u Ligi prvaka dodatnih je 2,7 milijuna eura, a remi 900.000 eura, tu je još novac od ulaznica i svega ostaloga što prati glamur najjače klupske lige na svijetu. Nažalost, koliko god se trudili klubovi poput Dinamo gotovo sigurno nikad neće biti u prilici boriti se za sam trofej Lige prvaka, takva privilegija rezervirana je za one s astronomskim budžetom, zato je uglavnom danas sport, nogomet ponajprije, brutalni biznis u kojem se ništa ne prepušta slučaju.

I protiv Rosenborga, koji je ipak ozbiljniji protivnik, s više iskustva od Ferencvarosa, Modri su favoriti.Za prolaz u grupnu fazu Lige prvaka plavi će morati biti na razini drugog poluvremena utakmice u Budimpešti kada su ”masakrirali” mađarski klub. Činjenica je da Dinamo tek hvata formu kakvu je imao iz vremena kad je na Maksimiru pala portugalska Benfica, glavni aduti Modrih su Olmo, Oršić, Petković, no, možda bi ipak više od svih trebalo izdvojiti Ademija, koji je briljirao protiv Ferencvarosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli nogomet je više od svega posao, a kad je posao u pitanju, nažalost, emocije sve manje vrijede, Dani Olmo će protiv Rosenborga odigrati vjerojatno svoje posljednje minute u dresu Dinama i nikad se više kao igrač Dinama neće vratiti na Maksimir. Dinamo za takvog igrača, za kojeg se otimaju najjači europski klubovi, jednostavno nema novaca, kad jednom bude odlazio iz primjerice Barcelone njegova tržišna vrijednost, ukoliko se nastavi razvijati sadašnjim tempom, mjerit će se u stotinama milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.