Joško Vlašić o gubitku statusa vrhunskog trenera: ‘Okrenuli su nam leđa, ali mnogo smo prošli sami bez ičije pomoći’

Foto: snimka zaslona

Službena objava Hrvatskog olimpijskog odbora kako Joško Vlašić i Bojan Marinović gube status vrhunskog trenera bila je za mnoge iznenađujuće. Zbog teške ozljede Blanka Vlašić na službenom natjecanju nije skakala od Olimpijskih igara 2016. godine kada je, skačući doslovno na jednoj nozi, osvojila broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gledajte, ne mogu ja biti nezahvalan jer smo sve ovo vrijeme imali podršku HOO-a, ali postavlja se pitanje jesmo li mogli postići više jer kao i u svakom poslu uvijek može bolje. Što se mene kao trenera tiče Blanka je ispunila sva očekivanja, ali neki ljudi u HOO to baš i nisu”, rekao je Joško Vlašić za Tportal.

“Znate, kroz svo ovo vrijeme koliko sam u sportu pamtim kompetentnije glavne tajnike HOO-a koji su naklonjeniji prema sportu nego što je aktualni tajnik , ali to nije moj problem. Što se tiče predsjednika Mateše on je čudo i njemu se ovim putem još jednom zahvaljujem na suradnji jer je podržao Blanku kada drugi nisu, a ona je to vratila svojim sjajnim nastupima i osvojenim medaljama od kojih srebro s EP-a 2105. i bronca sa OI 2016. imaju posebnu težinu jer je skakala nezaliječena. Jesu li čelnici HOO-a mogli zbog odgode OI na ljeto 2021. promišljati drukčije? Na to pitanje nemamo odgovor, ali iz ove kože ne mogu…”, dodao je.

“Blanka nije odustala od nastupa na OI 2021 nego od nastupa na OI ovog ljeta. No, doduše uvijek ima onih koji jedva čekaju da vas skinu s liste jer smatraju da ne pomažete dovoljno hrvatskom sportu”, pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ona je svjesna da su nam okrenuli leđa, a s druge strane samo ona i ja znamo što smo sve prošli sami bez ičije pomoći prije nego je postala to što jest. No, znam ja što je muči. Pa tko osim nje same može sebi dati za pravo da kaže da odustaje? Tko može reći da više neće nastupati? Blanka je sve stoički podnijela jer ima svoj put”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.