Jovićević nakon poraza: Nemam što prigovoriti igračima; Tomić: Za pobijediti Dinamo morate imati igrače na top nivou

Foto: fah

Trener Dinama Igor Jovićević čestitao je Lokomotivi na pobjedi u gradskom derbiju 28. kola hrvatskog nogometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju 28. kola 1. HNL-a nogometaši Lokomotive kao domaćini su svladali vodeću momčad prvenstva Dinamo golom Marka Tolića iz kaznenog udarca u 90. minuti utakmice.

– Čestitam Lokomotivi na pobjedi. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, kao u Varaždinu, mislim da je ovo čak bila bolja izvedba, po ideji, strukturi, intenzitetu, zaista smo imali šanse, međutim Ivo Grbić (vratar Lokomotive) je bio jako raspoložen i nismo usmjerili utakmicu tamo kamo smo željeli, izjavio je nakon poraza za službenu stranicu hrvatskog prvaka trener Dinama Igor Jovićević koji je u načelu bio zadovoljan izvedbom svojih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nemam što prigovoriti igračima, zaista smo držali visoki ritam, imali smo ideju, imali smo šanse. U drugom poluvremenu smo opet počeli jako dobro, desetak minuta, međutim nakon par pogrešaka u izgradnji napada protivnik se malo dignuo i 15-20 minuta smo se malo tražili. Unijeli smo svježe igrače, mislili smo malo prelomiti taj ritam utakmice, i na kraju smo je i digli. Imali smo dvije prigode za gol, ali penal im je dao tu pobjedu na kojoj još jednom čestitam Lokomotivi. Ostaje gorak okus, ali moramo ostati pozitivni i produžiti ovo prvo poluvrijeme da bude 90 minuta, jer kako bude odmicala utakmica mislim da ćemo to i dobiti, rekao je Jovićević.

Tomić: Za pobijediti Dinamo morate imati igrače na top nivou

Strateg Lokosa Goran Tomić pobjedu je ‘poklonio’ za rođendan klupskom direktoru i kondicijskom treneru.

– Pobjedu posvećujem našem izvršnom direktoru Dennisu Gudasiću i kondicijskom treneru Antoniju Cinottiju, koji imaju rođendan. Mi smo kao jedna obitelj i ova pobjeda nam svima jako puno znači. Što se tiče same utakmice, Dinamo je u prvom poluvremenu imao par prilika i bio je sigurno bolji, no mi smo imali dosta situacija u kojima nam je nedostajao zadnji pas, tako da se ne bih složio da uopće nismo priprijetili. U drugom poluvremenu utakmica se apsolutno okrenula, imali smo dvije-tri izvanredne prilike i apsolutno zasluženo smo pobijedili jedan jaki Dinamo tako da sam presretan, izjavio je strateg Lokomotive Goran Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za pobijediti Dinamo morate imati igrače koji su na top nivou, inače nemate nikakve šanse. Mislim da smo u novoj formaciji odigrali izvanrednu utakmicu, možda u nekim trenucima tako i iznenadili Dinamo, tako da smo s tim apsolutno pogodili, kaže Tomić čiju momčad u sljedećem kolu ponovno čeka težak protivnik, 16. lipnja Lokomotiva gostuje kod Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.