Judašica Helena Vuković i strijelac Miran Maričić dobitnici nagrade ‘Dražen Petrović’

Foto: fah

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” u ponedjeljak su, jedanaestu godinu za redom, uručene nagrade “Dražen Petrović” darovitim mladim sportašima, a ove godine su ih dobili judašica Helena Vuković i strijelac Miran Maričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada nosi ime Dražen Petrović u spomen na jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.).

Odbor za dodjelu Nagrade “Dražen Petrović”, kojim je predsjedavao veslački olimpijac i dopredsjednik HOO-a Damir Martin, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2017. godini dobije judašica Helena Vuković, koja je u kolovozu u Santiago de Chileu osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji preko 70 kilograma, te strijelac Miran Maričić koji je u njemačkom gradu Suhlu osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini zračna puška 10m.

Najuspješnija ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić koje su se okitile naslovom svjetskih prvakinja, a najuspješnija muška ekipa je vaterpolska reprezentacija U18 u sastavu Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić, koji su na SP u Podgorici također došli do zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za najbolji par, štafetu ili posadu otišla je juniorskom ženskom veslačkom četvercu Ivana Jurković, Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić koje su svjetske i europske juniorske prvakinje.

Najveće nade hrvatskog sporta su karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kilograma, kao i Paško Božić brončani sa Europskog kadetskog taekwondo prvenstva u kategoriji do 65 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.